A hirtelen megemelkedett inzulinszint okozhat korgó gyomorral járó kellemetlen éhségérzetet, a Xukor kiváló minőségű, kizárólagos összetevőjének, a nyírfacukornak köszönhetően elejét veszi ennek a problémának.
A teljesen természetes édesítőszer az Európai Unióban, Finnországban készül. Különlegessége, hogy nincs mellékíze. Külső jegyeiben nagyon hasonlít a hagyományos cukorhoz: fehér színű és kristályos állagú, azonban beltartalma sokban különbözik tőle.
Mindössze 7-es a glikémiás indexe, amely nem csak a diétázóknak is fontos tulajdonság. A fehércukrok glikémiás indexe 68-100 között mozog, ezzel szemben a nyírfacukor rendkívül alacsony értéke miatt sokkal kevesebb inzulin termelődik, így kevesebb zsírt is raktároz el a szervezet.
A népszerű édesítőszert többek között candidások, PCO-sok is fogyaszthatják. A gombák nem képesek a lebontására, így a nyírfacukor kelt tésztákhoz önmagában nem használható, az élesztők felfuttatására nem alkalmas.
Nagyon jól elősegíti az éhségünk csökkentését, az édes íze mellett hűs ízélményt is nyújt.
Alkalmazza bármely olyan ételhez, amelyhez a hagyományos kristálycukrot használta volna. A kizárólag fa alapanyagú cukorpótló bármely étkezésbe beépíthető legyen szó édességekről, hidegmeleg italok vagy ételek édesítéséről. Tökéletes állagú habot kapunk, ha a tojásfehérjével elkeverjük.
Kutyáknak és más kisállatoknak nem adható.
Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású! Érdemes eleinte kisebb mennyiségekben hozzászoktatni szervezetünket.
A xilit fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% nyírfacukor
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1004 kJ/240 kcal
Zsír: 0 g
amelyből telített zsírok: 0 g
Szénhidrát: 100 g
amelyből cukrok: 0 g
amelyből poliolok: 100 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g
Száraz, hűvös helyen tárolandó!
Származási hely: Finnország
Kiszerelés: 250 gramm