Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Bio őrölt shiitake 30g

Ár:
3.500 Ft
Immunrendszer támogató természetes összetevőkkel a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet!
Egységár: 116,67 Ft/g
Cikkszám: 5999886653125
Gyártó: Gyöngyösi és Társai Kft.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 

ŐRLEMÉNYEINK A GOMBA TERMŐTESTÉT ÉS SPÓRÁJÁT EGYARÁNT TARTALMAZZÁK!

TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK, TERMÉSZETES FORMÁBAN!

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Nettó tömeg: 30 g bio shiitake gomba őrlemény.

117Ft/g

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó őrölt shiitake gomba

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.

Tápérték 100 g termékben: Energia 540 KJ, 128 Kcal; Zsír 2,2g (amelyből telített zsírsavak 0,4 g); Szénhidrát 7,1g (amelyből cukrok 5,6g); Fehérje 19,9 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Hogyan fogyasszuk?

-             Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, amikor lehűl, elfogyasztjuk.

-              Ételekbe belekeverve is fogyasztható (levesekbe, főzelékekbe, salátákban, melyeket fokhagymás íz világot elbírják).

Mennyit fogyasszunk a shiitake gomba őrleményből?

-                Kevésbé súlyos esetben naponta egyszer fogyasztjuk!

-                Súlyosabb esetekben fő étkezések után, de naponta legalább kétszer és napi 2-3x 1-3 mokkáskanál adagban, kúraszerűen kiegészítő növényi terápiaként.

-                Kemoterápia mellett Prof. Dr. Dinya Zoltán ajánlása alapján: 0,5 liter vízbe elkeverek 3-4 kávéskanál ganoderma és shiitake gomba keveréket plusz 1 tasak zöld teát (bármely  boltban kapható, ha lehet ceyloni zöld teát), valamint fél kávéskanálnyi bolti fűszer kurkuma port. A keveréket 12-15 percig erősen forralom. Lehűtöm szobahőmérsékletűre, majd leszűröm. A hideg szűrletbe 1000 mg aszkorbinsav port keverek (C vitamin). 2-3 adagra szétosztva fogyasztom.

-                 Prosztata problémák esetében az előbbi főzetet javasoljuk kisvirágú füzike gyógynövénnyel.

Shiitake gomba:

Fehérjetartalma magas (18-20%), így kitűnő – nem hús eredetű, de ahhoz nagyon hasonló összetételű – fehérjeforrás, ami segít pótolni a növényi ételekből, termékekből hiányzó esszenciális aminosavakat.. 

A Távol-Keletről származó shiitake vagy shii-take(Lentinula vagy Lentinellus edodes, régebbi mikológiai nevén Lentinus edodes) jelentése egy kemény fafajtán (shii-n vagy shiia-n) növő gomba (take).  

A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény, értékes fehérjékben, aminosavakban és szénhidrátokban gazdag faj.

100 gramm friss gomba mindösszesen 42 kalóriát tartalmaz.

 

Lehetnek-e mellékhatásai a termék fogyasztásának?

A shiitake poliszaharidja, a lentinan nagyon ritkán allergiás bőrreakciót válthat ki. A korbácsütésre emlékeztető piros csíkok főként a végtagokon jelennek meg. Ezt az  allergiás bőrreakciót a főtt shiitake gomba is kiválthatja. Ha ilyet tapasztal bőrén, azonnal hagyja abba a shiitake gomba fogyasztását!

 

Bio Shiitake őrleményt fogyasztása gyógyszeres terápia esetén:

A Shiitake és a belőle ellenőrzött körülmények között, szigorú minőségbiztosítási rendszerben készült termékek biztonsággal fogyaszthatók, de a hemofíliás betegek, a véralvadásgátló-gyógyszert szedők esetében fontos az óvatosság, orvosi konzultáció szükséges.

 

FIGYELMEZTETÉS!

Gombára és gomba spórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt.

Jelen információk csak tájékoztató jellegűek. A Bio shiitake gomba őrleménynem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, maximum kiegészítheti azt.  Tartsa be a leírásban foglaltakat és ne lépje túl az ajánlott napi adagot! Jelen termék fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos, kiegyensúlyozott táplálkozást és az egészséges életmódot, vagy az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat.

 

Kérdéseivel forduljon orvosához.

Célcsoport Uniszex
Csomagolás Üveg
Formula Por
Funkció Emésztés segítése
Kiszerelés (db) 1 db
Kiszerelés (g) 30 g

Biogomba

A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy 

​„hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív,  normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba/gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie.

Az eddigi nagyszámú tudományos eredmény, tapasztalat alapján a vörös Ganoderma lucidum gyógygomba mint bioregulátor dolgozik a testben. „Harmonizáló” képessége révén fenntartja a testi egyensúlyt, segítheti, javíthatja az általános jó közérzetet, fokozhatja a vitalitást, támogathatja az immunrendszert, az agyi és egyéb élettani funkciókat. A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív, normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba / gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie. A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy „hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A gyógygombák – így a Ganoderma lucidum – bio-termelésének előnyei:

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű/terhelésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből/talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio-termelési körülmények között.

A gombák bio-termelésének – amennyire lehet – a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek táp- vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

A bio-termelés előnye, hogy akkor nemcsak gombatest, hanem a micélium is eredményesen felhasználható funkcionális termékek (szárítmányok, extraktok, porok) előállításához. A micélium legalább olyan pozitív élettani hatású összetevőkben, mint a gombatest!

A gomba és a belőle készült termékek beltartalmi jellemzőit, értékeit a termelési körülmények, mindenek előtt a táp(termő)talaj határozzák meg. Bizonyított, hogy a bio-körülmények között termelt gyógygombák molekuláris jellemzői, az élettani hatásokért felelős összetevők aránya/mennyisége kedvezőbb, mint a hagyományos termelésűeké. A bio-termelés jobban biztosítja a természetes körülmények közötti maximális beltartalmat.

A táptalaj összetétele jobban, célszerűbben szabályozható a bio-termelés körülményei között, azaz ennek standardizálásával stabilizálni lehet a gomba és a belőle készült termékek beltartalmát, minőségét. Például, gluténmentes táptalajon valóban gluténmentes termék állítható elő.

A bio-termelés körülményei között a táptalajhoz adott természetes eredetű, ellenőrzött növényi anyagokkal fokozni lehet a gomba pozitív élettani hatású összetevőinek a mennyiségét. Például a gyümölcs, zöldség adalékokkal, melyek hatóanyagaiból a micélium képes felvenni és ezek be is épülnek a gombatestbe, fokozni lehet a termék antioxidáns aktivitását. A gyógynövény eredetű őrlemények (pl. Rhizoma zingiberis, Rhizoma dioscoreae, stb.) például növelni tudják a Ganoderma lucidum bizonyos béta-glükán típusú poliszacharidjainak, illetve triterpénjeinek mennyiségét, azaz a gombatermékek immuntámogató hatását.

A bio-termelés kiküszöböli a nem bio körülmények között előforduló keresztszennyeződéseket, növényi kölcsönhatásokat és ezzel jobb minőségű, nagyobb hozamú termelés képes biztosítani.

Prof. Dr. Dinya Zoltán

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés