TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

Biogomba Jumbo Shiitake gomba (egész) 20 g

Biogomba Jumbo Shiitake gomba (egész) 20 g
Biogomba Jumbo Shiitake gomba (egész) 20 g

Ízletes étkezési gomba. A shiitake gombának kellemes, kissé hagymára, fokhagymára emlékeztető íze, illata van.

Bővebben
Gyártó :
Gyöngyösi ésTársai Kft.
Gyártói Cikkszám :
BG_5999886653217
Funkció :
Immunerősítés
További adatok
Beszerzés alatt
1 990 Ft
Egységár: 99 Ft/g
Nem vásárolható!
A vásárlás után járó pontok: 40 Ft
Részletek

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó szárított shiitake gomba.
Kiszerelés: 20 g

Felhasználási javaslat:


Száraz gombát áztassa 30 percig langyos vízben. A beáztatott gomba felhasználható levesekhez, szószokhoz, húsok mellé, valamint párolva, sütve.

 

Tápérték 100 g termékben: Energia 540 KJ, 128 Kcal; Zsír 2,2g (amelyből telített zsírsavak 0,4 g); Szénhidrát 7,1g (amelyből cukrok 5,6g); Fehérje 19,9 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Bio Shiitake Gomba

A Bio shiitake gomba egy ízletes gomba amely 100%-ban magyar bio termesztésből származik. A termék kíméletes gyártási technológiával készül, alacsony hőmérsékleten szárítjuk ezáltal a gomba minden alkotóeleme sértetlenül a termékbe marad. Kézi manufakturális jellegű gyártási technológiát alkalmazunk törekedve arra, hogy termékeink kiváló minőséget megőrizzék.

A Shiitake gombafajtát Kelet-Ázsiában, mintegy 2200 éve ismerik. A kínaiak illatos gombának hívják fokhagymára emlékeztető erős, fűszeres illata miatt. A japánok pedig fagombának, mert rendszerint a fák elhalt törzsén él. Az elmúlt 20 évben termesztése Magyarországon is egyre népszerűbb. A Shiitake gomba túlnyomórészt friss gombaként kerül a hazai és a külföldi vásárlókhoz, de egyre elterjedtebb fűszerként történő alkalmazása.

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. A toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio termelési körülmények között. A gombák bio termelésének a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek tápanyagokat vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

Beltartalmi jellemzők:
A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény. 100 gramm friss gomba mindösszesen 42 kalóriát tartalmaz. A shiitake gomba őrlemény a kíméletes gyártási technológia, az egyedi receptúra alkalmazása miatt kiemelkedően jó beltartalmi értékekkel rendelkezik. 
                                                                                                                             
Fehérjetartalma (18-20%), így kitűnő – nem hús eredetű, de ahhoz nagyon hasonló összetételű – fehérjeforrás.

Adatok
Kiszerelés
20g
Csomagolás
Aromazárós tasak
Tömeg
10 g/db
Biogomba

A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy 

​„hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív,  normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba/gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie.

Az eddigi nagyszámú tudományos eredmény, tapasztalat alapján a vörös Ganoderma lucidum gyógygomba mint bioregulátor dolgozik a testben. „Harmonizáló” képessége révén fenntartja a testi egyensúlyt, segítheti, javíthatja az általános jó közérzetet, fokozhatja a vitalitást, támogathatja az immunrendszert, az agyi és egyéb élettani funkciókat. A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív, normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba / gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie. A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy „hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A gyógygombák – így a Ganoderma lucidum – bio-termelésének előnyei:

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű/terhelésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből/talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei,

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek