Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Biogomba Shiitake gomba (egész) 20 g

Ár:
1.990 Ft
Ízletes étkezési gomba. A shiitake gombának kellemes, kissé hagymára, fokhagymára emlékeztető íze, illata van.
Egységár: 99,50 Ft/g
Cikkszám: 5999886653217
Gyártó: Gyöngyösi és Társai Kft.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó szárított shiitake gomba.
Kiszerelés: 20 g

Felhasználási javaslat:


Száraz gombát áztassa 30 percig langyos vízben. A beáztatott gomba felhasználható levesekhez, szószokhoz, húsok mellé, valamint párolva, sütve.

 

Tápérték 100 g termékben: Energia 540 KJ, 128 Kcal; Zsír 2,2g (amelyből telített zsírsavak 0,4 g); Szénhidrát 7,1g (amelyből cukrok 5,6g); Fehérje 19,9 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

Bio Shiitake Gomba

A Bio shiitake gomba egy ízletes gomba amely 100%-ban magyar bio termesztésből származik. A termék kíméletes gyártási technológiával készül, alacsony hőmérsékleten szárítjuk ezáltal a gomba minden alkotóeleme sértetlenül a termékbe marad. Kézi manufakturális jellegű gyártási technológiát alkalmazunk törekedve arra, hogy termékeink kiváló minőséget megőrizzék.

A Shiitake gombafajtát Kelet-Ázsiában, mintegy 2200 éve ismerik. A kínaiak illatos gombának hívják fokhagymára emlékeztető erős, fűszeres illata miatt. A japánok pedig fagombának, mert rendszerint a fák elhalt törzsén él. Az elmúlt 20 évben termesztése Magyarországon is egyre népszerűbb. A Shiitake gomba túlnyomórészt friss gombaként kerül a hazai és a külföldi vásárlókhoz, de egyre elterjedtebb fűszerként történő alkalmazása.

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. A toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio termelési körülmények között. A gombák bio termelésének a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek tápanyagokat vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

Beltartalmi jellemzők:
A többi étkezési kalapos gombához hasonlóan nagy nedvességtartalmú, kalóriában szegény. 100 gramm friss gomba mindösszesen 42 kalóriát tartalmaz. A shiitake gomba őrlemény a kíméletes gyártási technológia, az egyedi receptúra alkalmazása miatt kiemelkedően jó beltartalmi értékekkel rendelkezik. 
                                                                                                                             
Fehérjetartalma (18-20%), így kitűnő – nem hús eredetű, de ahhoz nagyon hasonló összetételű – fehérjeforrás.

Célcsoport Uniszex
Csomagolás Üveg
Formula Egész
Funkció Immunerősítés
Kiszerelés (db) 1 db
Kiszerelés (g) 10 g

Biogomba

A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy 

​„hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív,  normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba/gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie.

Az eddigi nagyszámú tudományos eredmény, tapasztalat alapján a vörös Ganoderma lucidum gyógygomba mint bioregulátor dolgozik a testben. „Harmonizáló” képessége révén fenntartja a testi egyensúlyt, segítheti, javíthatja az általános jó közérzetet, fokozhatja a vitalitást, támogathatja az immunrendszert, az agyi és egyéb élettani funkciókat. A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív, normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba / gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie. A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy „hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A gyógygombák – így a Ganoderma lucidum – bio-termelésének előnyei:

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű/terhelésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből/talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio-termelési körülmények között.

A gombák bio-termelésének – amennyire lehet – a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek táp- vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

A bio-termelés előnye, hogy akkor nemcsak gombatest, hanem a micélium is eredményesen felhasználható funkcionális termékek (szárítmányok, extraktok, porok) előállításához. A micélium legalább olyan pozitív élettani hatású összetevőkben, mint a gombatest!

A gomba és a belőle készült termékek beltartalmi jellemzőit, értékeit a termelési körülmények, mindenek előtt a táp(termő)talaj határozzák meg. Bizonyított, hogy a bio-körülmények között termelt gyógygombák molekuláris jellemzői, az élettani hatásokért felelős összetevők aránya/mennyisége kedvezőbb, mint a hagyományos termelésűeké. A bio-termelés jobban biztosítja a természetes körülmények közötti maximális beltartalmat.

A táptalaj összetétele jobban, célszerűbben szabályozható a bio-termelés körülményei között, azaz ennek standardizálásával stabilizálni lehet a gomba és a belőle készült termékek beltartalmát, minőségét. Például, gluténmentes táptalajon valóban gluténmentes termék állítható elő.

A bio-termelés körülményei között a táptalajhoz adott természetes eredetű, ellenőrzött növényi anyagokkal fokozni lehet a gomba pozitív élettani hatású összetevőinek a mennyiségét. Például a gyümölcs, zöldség adalékokkal, melyek hatóanyagaiból a micélium képes felvenni és ezek be is épülnek a gombatestbe, fokozni lehet a termék antioxidáns aktivitását. A gyógynövény eredetű őrlemények (pl. Rhizoma zingiberis, Rhizoma dioscoreae, stb.) például növelni tudják a Ganoderma lucidum bizonyos béta-glükán típusú poliszacharidjainak, illetve triterpénjeinek mennyiségét, azaz a gombatermékek immuntámogató hatását.

A bio-termelés kiküszöböli a nem bio körülmények között előforduló keresztszennyeződéseket, növényi kölcsönhatásokat és ezzel jobb minőségű, nagyobb hozamú termelés képes biztosítani.

Prof. Dr. Dinya Zoltán

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés