A zacskóban a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változatát találja. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. A közép-amerikai országban a dohányleveleket lédús alma-reszelékbe áztatják, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főznek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe forgatják bele, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.
Hogyan készítsünk belőle otthon dohány ízű kávét?
A Cafe Frei egyedi pörkölés-technológiájának köszönhetően az illatos, ízesített kávészemekből bármilyen otthoni kávéfőzési „technológiával” elkészíthető ez a különleges ízű kávé. Espresso gépben éppúgy, mint újratölthető kapszulában, vagy épp „kotyogóval”, esetleg amerikai típusú filter-módszerrel. Kis adag cukor vagy méz, tehát az édesítés, még inkább kihangsúlyozza a kávé komplex karakterét. Ha pedig tejet is adunk hozzá, az tovább lágyítja az ízharmóniát. Egy csésze kávé elkészítéséhez a javasolt mennyiség: 2 púpos kiskanál őrölt kávé
Egy pohár kávé elkészítéséhez a javasolt mennyiség: 2 púpos kiskanál őrölt kávé
Összetevők |
Pörkölt arabica szemes kávé 98% Aromák (dohány, alma aroma) 2% |
Származási hely |
Magyarország |
A kávé eredete |
Peru |
Gyártó és forgalmazó |
Cafe Frei Kft.3170 Szécsény, Rákóczi út 73. |
Tárolási információ |
Tartsa mindig lezárva, fénytől védve, lehetőség szerint hűvös helyen, de sosem a hűtőben! Mindig csak annyit őröljön le, amennyit épp megfőz! Javasoljuk, hogy felbontás után 2 héten belül fogyassza el. Akkor a legfrissebb! |
Allergének |
összetevők nem tartalmaznak allergént |
|