TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

Collango Collagen Fish halkollagén 150g natúr

Collango Collagen Fish halkollagén 150g natúr
Collango Collagen Fish halkollagén 150g natúr

I-es típusú hidrolizált Naticol® BPMG hal kollagénből készült por, mely adagonként 5000mg kollagént tartalmaz.

Bővebben
Gyártó :
Collango
Funkció :
Ízületvédelem
További adatok
Beszerzés alatt
4 790 Ft
Egységár: 32 Ft/g
Nem vásárolható!
A vásárlás után járó pontok: 96 Ft
Részletek

A Collango kollagén termékpalettája hal kollagénnel bővült, melynek alapanyaga a Weishardt cég által gyártott Naticol® BPMG kollagén.

 

A név kötelez, megszokhattátok, hogy a Collango egyet jelent:

  • a minőségi alapanyaggal
  • a könnyű és gyors oldódással
  • kellemes illattal és ízzel
  • a könnyen adagolhatósággal, a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően 
  • elérhető kutatási adatokkal a konkrét alapanyagra vonatkozóan, nem pedig általánosságban a kollagénre.

Nincs tehát ez másként ennél a terméknél sem. Példának okáért az alapanyag gyártója, aki a hal kollagénre specializálódott és többféle hal kollagént gyárt, ezt a kollagénjét prémium kollagénként értékesíti. Nálunk, a Collango-nál a prémium az alap.

 

Collango Collagen Fish jellemzői:

  • I-es típusú hidrolizált Naticol® BPMG hal kollagén
  • 5.000mg (5gramm) kollagén/ adagban 
  • 250mg C-vitamin/adag
  • 150g/165g/tasak- 30 adag
  • Natúr, kékmálna és meggy ízben
  • Természetes színezékkel
  • Könnyen és gyorsan oldódik, csupán hideg vízben is víztisztán 

 

Collango Collagen Fish előnyei:

  • Könnyen és gyorsan oldódik, hideg vízben is víztisztán
  • Nincs kellemetlen illata és íze sem- semleges ízű és szagú!
  • Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak
  • Elérhető kutatási eredmények az alapanyagként felhasznált Naticol® kollagénre
  • Tartósítószer, csomósodás gátló mentes
  • Mindig frissen készíthető
  • Könnyen adagolható a csomagolásban található adagolókanálnak köszönhetően

 

Mi is az a kollagén? 

A kollagén szervezetünk elsődleges kötőszövete, valamit egy kulcsfontosságú fehérjéje, amely biztosítja a bőr, a porcok és a csontok kohézióját, rugalmasságát. Szerkezeti építőeleme továbbá a kötőszöveteknek, hajnak, körömnek, ínaknak, izmoknak, ízületi porcoknak. Bőrünk 75%-át, szervezetünk összfehérje tömegének pedig 30%-át kollagén alkotja. 

 

Miért van szükségünk kollagénre? 

Az idő előrehaladtával szervezetünk kollagén termelődése lelassul, majd lecsökken és végül teljesen eláll. 

 

Miért fontos, hogy a kollagén hidrolizált legyen? 

A hidrolízis folyamán a kollagén nagyon hosszú molekula láncait "felvagdossák", az emberi szervezet számára ezáltal könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá téve. A köznyelvben sokszor tévesen szinonimaként használják a zselatint, holott nem tehető egyenlőségjel közéjük. A háztartási zselatin nincs hidrolizálva, így ahhoz, hogy ugyanannyi hatóanyag hasznosuljon, mint a hidrolizált kollagénből, jóval nagyobb mennyiséget kell elfogyasztani belőle. Ugyanez a helyzet a kocsonyával, disznóbőrrel, csirkelábbal stb... 

 

A kollagén hasznosulása szempontjából mire kell figyelni kollagén készítmény választáskor? 

  • Hidrolizált kollagén legyen. A hidrolízis folyamán a kollagén molekula láncok az emberi szervezet által könnyen emészthetővé és hasznosíthatóvá válnak. 
  • Minél magasabb hatóanyag tartalommal rendelkezzen. A kutatási eredmények jelentős többsége általában napi 5.000- 10.000mg kollagén fogyasztásán alapszanak (sertés és marha kollagén esetén). 
  • C-vitamint is tartalmazzon vagy fogyasszuk hozzá, ami hozzájárul a kollagén hasznosulásához és serkenti szervezetünk kollagén termelését. 

 

Mi volt előbb? Folyékony kollagén, por formátumú kollagén, kollagén kapszula/tabletta? Avagy mi a különbség és azonosság ezen termékeknél? 

No ez nem a tyúk és a tojás tipikus esete! MINDEN kollagénes készítmény POR formában kezdi pályafutását. Ezt követően a késztermék gyártójának/forgalmazójának döntése, hogy milyen formában kerül a fogyasztóhoz. 

Tehát: 

  • Mindegyik felsorolt készítmény por formátumból indul! 
  • Kivitelezési szempontból a tabletta és kapszula méreténél foga behatárolt a hatóanyag mennyisége 1db tablettára/kapszulára vetítve. Ezért lehetséges az, hogy míg por formátumban egy adagban 5.000mg kollagén van, addig kapszula vagy tabletta esetén ugyanennyi hatóanyag akár 20 darabban érhető csak el vagy még többen.
  • A már folyékony formában kapható készítmények-mivel a kollagén egyfajta fehérje-, már romlandó, ezért rendkívül érzékenyek a hőmérsékletre. Tartósítószer mellett is felbontás után hűtőben tartandók és rövid határidőn belül fogyasztandók. 

Ezért fontos a tudatos vásárlás! Nem csak az árat és a darabszámot (tabletta/kapszula esetén) vagy adagot nézzük meg egy terméknél, hanem a hatóanyagtartalmat is! 

 

Milyen kollagén van a Collango Collagen Fish -ben? 

A Collango Collagen alapanyagaként választott Naticol® BPMG kollagén a világ egyik vezető kollagén gyártója, a francia Weishardt gyártott bioaktív peptidekből áll, mely kíméletes enzimatikus hidrolízissel készült. Rendkívül magas tisztaságú, természetes és antiallergén. Számtalan kutatási és klinikai tanulmánnyal alátámasztva hatékonyságát. Ha esetleg valamilyen egészségügyi problémád van a vörös húsok fogyasztásával, a Collango Collagen Fish-t nyugodtan fogyaszthatod.

 

Hogyan/miben fogyaszd a Collango kollagént? 

  • Légy saját magad mixere, így mindig tudod, hogy mit fogyasztasz. 
  • Keverd bele gyümölcslébe 
  • Dobd fel vele a smoothie-dat 
  • Fehérje turmixodat is feltúrbózhatod vele 
  • Ízesítsd vele a chia pudingodat 
  • Keverd bele a jegeskávédba 
  • Old fel egyszerűen csupán vízben/tejben/joghurtban

 

Fogyasztási javalat: napi 1 adag (5g/5,5g) fogyasztása javasolt.

 

Tápanyag táblázat

 

5,5 g/ 5 g

RI%*

100 g

Energia

19 kcal/ 80 kJ

0%

345 kcal/1440 kJ

Zsír

0 g

0%

0 g

    ebből telített zsírsav

0 g

0%

0 g

Szénhidrát

0 g

0%

0 g

    ebből cukor

0 g

0%

0 g

Nátrium

30 mg

1,5%

545 mg

Fehérje

4750 mg

9,5%

86 g

Hidrolizált kollagén I-es típus

5000 mg

 

100 g

Adatok
Címkék
bőrfeszesítés,cellulit ellen,collagen,hal kollagén,ízületvédelem,kollagén,öregedés ellen,porcerősítés
Kiszerelés
0
Formula
Por
Hatóanyag tartalom
0
Csomagolás
Aromazárós tasak
A Collango-ról

COLLANGO kollagén

A Collango kollagén a Peptan® 1-es típusú marha kollagén peptidből készül, amelyet a világ egyik vezető kollagén gyártó cége, a francia Rousselot gyárt. A Peptan® kollagén egy nagy tisztaságú természetes, bioaktív termék, amelynek fehérjetartalma több mint 97% (száraz tömegre számítva), ebben a formában az emberi szervezet számára könnyen emészthető és hasznosítható, amit tudományos elemzés is bizonyít (Asghar Henrickson és Rousselot, 2007).

A Peptan® kollagén peptid 100%-ban természetes és biztonságos fehérje összetételből áll. Világszerte használják, tudományosan megállapították, hogy javítja az általános ízületi mobilitást, a csontok szerkezetét és a bőr természetes szépségét.

Kitünő aminosav forrás, hiszen a Peptan® 18 aminosavat tartalmaz. Túlsúlyban van a glicin, a prolin és a hidroxi-prolin, amely körülbelül az 50%-át adja a teljes aminosav tartalomnak. A glicin és a prolin koncentráció 10-20-szor magasabb, mint más fehérjékben. Ez a nagyon speciális aminosav összetétel biztosítja a Peptan nutri-funkcionális tulajdonságait, amelyek nem találhatóak meg más fehérjeforrásokban.
A Peptan bioaktív peptideket tartalmazó, kíméletes enzimatikus hidrolízissel készült natív kollagén.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek