Csökkentett szénhidráttartalmú lángos készítéséhez használható.
- Egyszerű recept
- Csökkentett szénhidráttartalom
- Élelmi rostban gazdag
- Kivül ropogós, belül puha, laza tésztaállag.
Használata:
- 500 g Dia-Wellness burgonyás lángos por
- 4 dl tej
- 2 dkg élesztő
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. Az összetevőket tésztává dagasztjuk majd kb 30-35 °C-on 30 percig kelesztjük. Ezt követően a tésztából nagyjából 15 dkg-os darabokat szaggatunk ki (tetejüket megkenhetjük kevés olajjal), letakarjuk konyharuhával majd további 30 percig kelesztjük még. A megkelt tésztadarabokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán. Ebből a mennyiségből kb. 8 db lángos készíthető. Sütés után a lángosokat sóval, tejföllel, fokhagymával ízesíthetjük.
Összetevők:
búzaliszt,csökkentett szénhidráttartalmú liszt(búza-fehérje,élelmi rost,kölesliszt,növényi zsír(pálma),burgonya-fehérje,resistens keményítő,búzakorpa,ördögnyelv kivonat,liszt-kezelőszer:ascorbinsav,enzimek),burgonyapehely (6,5%),zsíros tejpor,só,emulgeálószer:E481
Tápérték 100 g termékben:
Energia: |
310 Kcal/ 1302 KJ |
Zsír: |
8,2 g |
ebből telített zsírsavak: |
1,5g |
Szénhidrát: |
35,5 g |
ebből cukrok: |
1,3 g |
Rost: |
22,9 g |
Fehérje: |
23,5 g |
Só: |
1,77 g |
Összesített felszívódó szénhidrát: 35,5 g