Bejgli, pozsonyi kifli jellegű termékek készítéséhez. Egyszerűen elkészíthető, csökkentett szénhidráttartalmú, élelmi rostban gazdag lisztkeverék, amely édesítőt már tartalmaz. Igazán puha, omlós tésztaállag nyerhető vele. Töltse Dia-Wellness töltelékekkel!
Összetevők: kukoricakeményítő, kukoricaliszt, kölesliszt, tömegnövelőszer: polidextóz, édesítőszer: maltit, sűrítő-anyag: guar-gumi, xanthan, fruktóz, nedvesítőszer: E422, tojássárgapor, emulgeálószer: E481, só.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók: 3 rúd bejgli elkészítéséhez
-
Recept:
500 g mix
85 g margarin
10 g élesztő
100 g almacukor
1 db tojás
200 g víz
Összegyúrunk, nyújtjuk, majd kész gluténmentes dió vagy máktöltelékkel megtöltjük, feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük, hideg helyen 30 percig szárítjuk. Utána a tojásfehérjével lekenjük, ezt meleg helyen kelesztjük. Tetejét megszurkáljuk, 165°C-os sütőben készre sütjük kb- 30-35 perc alatt.
A mentes logóval ellátott termékeink külön üzemben készülnek, amelyek a rajtuk található jelölésnek megfelelő allergén anyagot nem tartalmaznak, keresztszennyeződés nem fordulhat elő.
Tápérték:
Átlagos tápérték 100 g termékben:
energia: 1378 kJ
zsír:1,6 g melyből telített zsírsavak: 0,3 g
szénhidrát: 70,7 g melyből cukrok 1,2 g
rost: 7,0 g
fehérje: 4,2 g
só: 0,00 g