Az Éden Prémium Barna Rizsliszt válogatott barna rizs szemekből készített selymes textúrájú, gluténmentes lisztféléje.
Mi a különbség a Fehér és a Barna rizs között?
A két rizstípus közötti különbségek abból erednek, hogy a fehér rizs hántolási és fényezési eljárásokon esik át. A feldolgozási folyamatok során értékes vitaminok és ásványi anyagok vesznek el belőle. A barna rizs sokkal több tápanyagot tartalmaz.
A barna rizs sok E-vitamint, B-vitaminokat, tiamint, riboflavint, niacint és B6-vitamint, folsavat, káliumot, magnéziumot, vasat tartalmazhat. A fehér rizsben ezekből ugye lényegesen kevesebb található, ráadásul élelmi rost tartalma is csak negyede a barna változatnak.
A gluténérzékenyek számára szintén ajánlott a rizs, mint gabonaféle fogyasztása.
Felhasználás: rizslisztből készül a rizstészta is, ami a kínai ételek gyakori alkotója. Sütéshez rendszerint más lisztekkel keverik. A rizsliszt jól használható porhanyós, omlós tésztákhoz, de galuska, palacsinta, krémleves is készülhet belőle. Édes tésztákhoz is kitűnő, krémeket és szószokat is sűríthetünk vele. A rizsliszt előnye, hogy sütés során nincs szükség tojásra, így a rizslisztből készült süteményeket tojásallergiában szenvedők vagy magas koleszterinszinttel rendelkezők is fogyaszthatják.
Származási hely: Magyarország
Átlagos tápérték 100g termékben |
Energia |
1451 |
KJ |
342 |
kcal |
Zsír |
2,3 |
g |
– telített zsírsavak |
0,5 |
g |
Szénhidrát |
71 |
g |
– cukor |
1,3 |
g |
Rost |
0,7 |
g |
Fehérje |
9 |
g |
Só |
0 |
g |
Allergén információ:
A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.