Búza- és gluténmentes, hajdina és köleslisztből készült tészta. Ideális vegánok, vegetáriánusok és lisztérzékenyek számára, valamint alkalmazható alacsony glikémiás indexű kúrákban is. Az Éden Prémium hajdina tészta kiváló minőségű recept alapján készül. Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Állagát főzés után is kiválóan megtartja.
A hajdinának kiemelkedően magas a rosttartalma, ezért jó hatással lehet az emésztőrendszerre. Értékes vitaminforrás, ugyanis nagy mennyiségben megtalálható benne több féle B-vitamin, de nincs híján E- és C-vitaminnak sem. Továbbá tartalmazhat cinket, rezet, mangánt, kalciumot és magnéziumot.
Segít a máj elzsírosodásának megelőzésben, jótékonyan hatással lehet a koleszterinszintre, cukorbetegeknek és candidásoknak is kimondottan javasolt a fogyasztása. Magas rutintartalma kiegyensúlyozza a vérnyomást. Ezen hatóanyagának köszönhetően erősítheti a kötőszöveteket és az érrendszert.
Fogyaszthatják:
Lisztérzékenyek, tojásérzékenyek, tejcukorérzékenyek, szójaérzékenyek
Használat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 3-4 percig, majd szűrjük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Összetevők:
víz, hajdinaliszt, kölesliszt, útifű maghéj liszt
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Tápérték 100 g termékben:
Energia |
1647 KJ / 393 Kcal |
Zsír |
3,4 g |
– Amelyből telített zsírsavak |
0,7 g |
Szénhidrát |
75,7 g |
– Amelyből cukrok |
0,03 g |
Fehérje |
13,2 g |
Só |
0,008 g |
Rost |
12,65 g |
Származási hely: Magyarország
Száraz, hűvös és napfénytől védett helyen tárolandó!