A népi gyógyászatban több ezer éve használt mák magas foszfortartalma elősegítheti a kalcium felszívódását és a csontokba való beépülését. A máknak magas a kálium és kalciumtartalma, sok E-, C-, és B-vitamin található meg benne. Emellett rengeteg vasat, magnéziumot, nátriumot és cinket is tartalmazhat, ami a növekedést és a fejlődést befolyásoló enzimek kofaktora, illetve az immunrendszer támogatásában is nagy szerepe lehet. Megtalálható benne mind a kilenc esszenciális aminosav.
A mák olajának rendszeres fogyasztásával csökkenhet a vér lipidszintje, kedvezően szabályozhatja a koleszterinszintet. A mákolaj nyugtatólag hat az idegrendszerre, segítheti a pihentető alvást. Tisztítja a bélrendszert, a bőr a mák olajától táplált és puha lesz. Arc- és bőrradír is készíthető belőle.
Felhasználási javaslat:
A mákolaj a keleti konyha klasszikus alapanyaga. Péksüteményekben érvényesül legjobban a különleges aromája, de salátákhoz, gyümölcslevesekhez is kiváló.
Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült. Nyomokban szezámmagot, mustármagot, diót, mandulát tartalmazhat.
Átlagos tápérték 100g termékben |
Energia |
3695 |
KJ |
899 |
kcal |
Zsír |
99,86 |
g |
– telített zsírsavak |
11,17 |
g |
– egyszeresen telítetlen zsírsavak |
15,83 |
g |
– többszörösen telítetlen zsírsavak |
71,85 |
g |
Szénhidrát |
<0,03 |
g |
amelyből cukrok |
<0,03 |
g |
Fehérje |
<0,2 |
g |
Só |
<0,03 |
g |
Tárolási javaslat: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó!
Származási hely: Magyarország