A kókuszolaj vagy más néven kókuszzsír (Oleum Cocois) a kókuszpálma (Cocus nucifera) termésének, a kókuszdiónak fehér húsából (koprából) préselt növényi olaj. Olvadáspontja 24 Celsius fok, így szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú, fehér színű. Olvadt állapotban átlátszó, színtelen folyékony olaj.
A kókuszolaj 100%-ban kókuszból készült, nem hidrogénezett, tartósítószert nem tartalmaz. Stabil szerkezetű, az oxidációnak jól ellenáll, 198 Celsius fokig nem oxidálódik, így sütés után egy gyors szűrést követően többször is felhasználható. Felbontás után sem szükséges hűtőben tárolni!
Felhasználási javaslat:
A kókuszolaj kiváló sütéshez-főzéshez. Használhatjuk bármely étel elkészítésekor étolaj, vaj és margarin helyettesítőjeként. Nincs kókusz aromája (ellentétben a BIO extra szűz kókuszolajjal), az ételek ízvilágát nem befolyásolja. Diabetikus étrenden élők is fogyaszthatják, mivel lebontásához nincs szükség inzulinra. Fogyókúrák során szintén hasznos kiegészítő, ugyanis a szénhidrátokhoz hasonlóan zsírként nem raktározódik a szervezetben, továbbá teljesen koleszterinmentes.
Összetevők: 100% kókuszzsír
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készült.
Átlagos tápérték 100g termékben
|
Energia
|
3700
|
KJ
|
883,73
|
kcal
|
Zsír
|
99,9
|
g
|
– telített zsírsavak
|
91,6
|
g
|
– Mono telített zsírsavak
|
6,6
|
g
|
Szénhidrát
|
0
|
g
|
Rost
|
0
|
g
|
Fehérje
|
0
|
g
|
Só
|
0
|
g
|
Tárolási javaslat: fénytől, hőtől védett helyen
Származási hely: Indonézia