- gluténmentes
- gabonamentes
- hozzáadott cukormentes
- tejmentes
- szójamentes
- élesztőmentes
- adalékmentes
- tartósításmentes
Mit készíthetünk belőle?
Mi magyarok mindent kirántunk. Életmódváltás idején se legyen ez másképp! A morzsa ropogósra sül, és mint egy burok, bent tartja az ízeket, zamatokat, a hús szaftos marad, nem szárad ki a sütés során. A megszokott zsemlemorzsánál világosabb színűre sül. Semleges ízű, igazán ropogós állagú panír.
Alkalmas zöldségek, sajtok panírozására is.
A magas keményítő tartalmú általános gluténmentes lisztekhez képest kb. 40%-kal csökkentett szénhidrát tartalmú termék.
Kinek ajánljuk?
Ajánljuk azok számára, akik reform változatát keresik a hagyományos búzalisztes zsemlemorzsának és eddig nem találtak finom, élvezhető megoldást ennek helyettesítésére.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, kókuszlisztet és élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, cukorbetegeknek, inzulin rezisztenseknek, glutén érzékenyeknek, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
Összetevők: cassava dara, sárga lenmag liszt, hántolt mandula őrlemény, útifű maghéj
Alaprecept:
Hozzávalók:
- Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- só, bors
- valamilyen paleo liszt ízlés szerint
- felvert tojás
Elkészítési javaslat:
a sózott, borsozott húst gluténmentes (paleo) lisztbe (pl. szezámliszt, mandulaliszt, tápióka liszt) forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, majd megforgatjuk a ropogós panírmorzsában és zsiradékban készre sütjük (először pár perc alatt nagy fokozaton, majd mérsékelve). A hagyományos panírnál kicsit világosabbra sül. Apróbb, finomabb szemcséhez kávédarálón őröld le kicsit
Alkalmas fasírtok sűrítésére, májgombóchoz vagy galuska levesbetétnek is. Átlag 8 db húshoz.
TOJÁSMENTES ALAPRECEPT
Hozzávalók:
- Éléskamra Ropogós panírmorzsa szénhidrát csökkentett* lisztkeverék
- só, bors
- valamilyen paleo liszt ízlés szerint
- növényi tej
Elkészítési javaslat:
a sózott, borsozott húst gluténmentes lisztbe (pl. szezámliszt, mandulaliszt, tápióka liszt) forgatjuk, növényi tejbe mártjuk, majd megforgatjuk a ropogós panírmorzsában és zsiradékban készre sütjük (először pár perc alatt nagy fokozaton, majd mérsékelve). A hagyományos panírnál kicsit világosabbra sül. Apróbb, finomabb szemcséhez kávédarálón őröld le kicsit
Alkalmas fasírtok sűrítésére, májgombóchoz vagy galuska levesbetétnek is. Átlag 8 db húshoz.
Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben
Energia kJ
|
895,8
|
Energia kcal
|
215,3
|
zsír
|
1,7g
|
amelyből telített zsírsavak
|
0,2g
|
szénhidrát
|
44,2g
|
amelyből cukrok
|
3,7g
|
fehérje
|
5,5g
|
só
|
0g
|
rost
|
13,8g
|
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva. Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz. Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.