Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > >

Fehérjés brownie

Mindig szkeptikus voltam a cukormentes-fehérjés süteményekkel kapcsolatban, de ez valami zseniálisra sikeredett! Vasárnap nagyon megkívántam a csokit, elkezdtem kutakodni az interneten, de egyik recepthez sem volt pont olyan hozzávalóm otthon, mint amit írtak. Így hát 3-4 különböző receptből raktam össze ezt a kis csodát:

 
Hozzávalók 2 főre:
  • 100g zabpehelyliszt (vagy zabpehely, amit le tudsz darálni)
  • 30g fehérjepor (én Nutriversum csoki-mogyorósat használtam)
  • 30g zsírszegény kakaópor
  • 50g édesítő (eritrit, xilit stb)
  • 1 banán
  • 1 avokádó
  • 1 tojás
  • sütőpor
  • mogyoróvaj

 

Elkészítés:

A zabpehelylisztet, a kakaóport, a fehérjeport, cukorhelyettesítőt és a sütőport összekeverjük. A banánt és az avokádót villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a tojást, majd ezt beleöntjük a lisztes keverékbe. Egy nagyon kevés vizet tettem hozzá, hogy kicsit krémesebb állaga legyen. Először csak egy vékony réteget tettem a tortaformába  (jobb híján   cheeky ), majd mogyoróvaj gombócokat raktam rá, ráöntöttem a maradék tésztát, majd egyenletesen eloszlattam.

A sütőt melegítsd elő 180°-ra, majd légkeveréses funkciót használva süsd nagyjából 10 percig. Ne süsd túl, mert a brownie-nak pont az a lényege, hogy lágyabb a közepe :)

 

Keresés