Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

GLUTÉNMENTES, KAKAÓS BANÁNKENYÉR - Vigyázat! Extra szaftos!

GLUTÉNMENTES, KAKAÓS BANÁNKENYÉR - Vigyázat! Extra szaftos! #gluténmentes #laktózmentes #cukormentes

Biztosan más sokszor belefutottatok, hogy árválkodott néhány túlérett banán a konyhában és a turmixon túl, nem láttatok neki jobb sorsot. Pedig van! Ezt a banánkenyeret imádni fogja az egész család, akár glutén, akár laktózérzékenyek, ezt garantáljuk! Kezdő konyhatündéreknek is ajánljuk, hiszen pofonegyszerű! 

Hozzávalók:


4 db érett banán
4 db tojás
2 ek holland kakaópor
csipet só
vanília
1 tk őrölt szerecsendió
1 tk őrölt fahéj
1 csomag sütőpor
30-40 dkg gluténmentes lisztkeverék
1 csésze kókuszolaj
(alapvetően a banán elég édességet ad a sütinek, de ha nem találjátok elég édesnek egy kis édesítővel/mézzel lehet kompenzálni)
(ízlés szerint olajos magvakkal meg lehet szórni a tetejét sütés előtt, pl: kesudió, dió, pekándió, mandula..)

Elkészítés:

A  banánokat megpucoljuk, egy tálba tesszük és villával alaposan összenyomjuk őket. Jöhet bele a 4 egész tojás, a kakaópor, só, vanília, szerecsendió, fahéj és a kókuszolaj. Ezt a banános masszát szépen eldolgozzuk, majd jöhet bele a liszt, amiben elkevertük az egy csomag sütőport. Csomómentesre keverjük és egy hosszúkás(püspökkenyér) tepsibe öntjük, amit előzően kókuszolajjal kikentünk és liszttel megszórtuk(hogy könnyebben kijöjjön sütés után a formából). A tetejét megszórjuk valamilyen diófélével(elhagyható) és mehet is a 180 fokos sütőbe kb 30-40 percre.

Ezután már csak a kóstolás van hátra!

Jó étvágyat!

Keresés