Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Gluténmentes spenótos pite

Gluténmentes spenótos pite

#vegetáriánus #gluténmentes

Nagy várakozások után, itt a tavasz! Hogy ne csak a természet éledjen, hanem a szervezetünk is, ajánlunk egy egészséges és finom receptet!

Mielőtt a lényegre térnénk, ejtsünk azért pár szót erről a csodálatos növényről.

 

Miért is jó nekünk a spenót?

 

Kétségtelenül a legegészségesebb salátanövény, mégpedig azért mert rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, kifejezetten a vastartalma kiemelkedő, ebben egyik növény sem tudja túlszárnyalni. Mivel zsírmentes, sokkal kisebb kalóriabevitel, mintha egy húst vagy májat fogyasztanánk vasbevitel céljából.

 

Pl: Kb. 180 g főtt spenót mindössze 41 kalóriát tartalmaz!

Most pedig térjünk a lényegre:

 

A pite hozzávalói:

 
  • 20 dkg spenót

  • 2 gerezd fokhagyma

  • kb 150 gramm Szafi free hajdinamentes rostcsökkentett univerzális lisztkeverék

  • 10 dkg vaj

  • 1+2 db tojás

  • 25 dkg ricotta

  • 2 kanál tejföl(kb 10 dkg)

  • 15 dkg mozzarella

  • 2 evőkanál olívaolaj 

  • bors

 

A tésztához a lisztet, a sót, a vajat és egy tojást összegyúrunk. Fóliába tekerve 20-30 percre tegyük hűtőbe pihenni.

 

Ezalatt el is tudjuk készíteni a tölteléket. Az olajon kicsit futtassuk át a fokhagymát, ezután jöhet rá a spenót sóval és borssal. Miután megfonnyadt a spenót, hozzákeverjük a ricottát, tejfölt, mozzarellát és két tojást.

 

Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk és piteformában 10 percig elősütjük(kb 200 fokon). Ezután a tölteléket beletöltve további 25-30 percig sütjük, amíg szépen össze nem áll a csodálatos piténk.


 


 

Keresés