TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

Khadi Növényi Hajápoló kúra - Senna/Cassia 100G

Khadi Növényi Hajápoló kúra - Senna/Cassia 100G
Khadi Növényi Hajápoló kúra - Senna/Cassia 100G

100%-ban növényi összetételű termék. Természetes kondicionálás, tartás és fény egy lépésben. Hajkondicionáló por minden hajszínre és hajtípusra, nem rendelkezik színező hatással. 

Bővebben
Gyártó :
Khadi
Gyártói Cikkszám :
4260378040138
Funkció :
Hajerősítés
További adatok
Beszerzés alatt
3 599 Ft
Egységár: 36 Ft/g
Nem vásárolható!
A vásárlás után járó pontok: 72 Ft
Részletek

Hajkondicionáló por minden hajszínre és hajtípusra, nem rendelkezik színező hatással. Erősíti és rugalmassá teszi a hajat, megőrzi a fejbőr egészségét. Már egyetlen használattal láthatóan dúsabbá, fényesebbé és életerősebbé teszi a hajat. A szőke hajnak aranyló fényt ad, két hajfestés közti alkalmazása pedig meghosszabbítja a színezés hatását.

Kérjük feltétlenül tartsa be a részletes használati utasítást. Nagyon ritkán – főként súlyosan sérült, kémiailag szőkített haj esetében és túl hosszú hatóidő esetén – enyhe zöldes árnyalat jelenhet meg, ami néhány hajmosás során eltűnik. 

A nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében első használat előtt mindig tegyen próbát egy tincsen, és vegyileg szőkített haj esetében 
a hatóidő maximum 15 perc legyen.

Alakítsa ki saját, egyedi hajszínét, keverje bátran  a Khadi hajfestékek különböző árnyalatait! A Senna/Cassia problémamentesen keverhető a Khadi festékek valamennyi árnyalatával. Ha például bármelyik barna árnyalathoz Senna/Cassia hajápolót keverünk, egy könnyedebb barna árnyalatot kapunk, ami világos haj esetében jól használható. Ha a hajápoló port indigó tartalmú színárnyalattal keverjük, a folyadék hőmérséklete legyen 50°C-os.

Fontos: A készítmény kizárólag ép bőrön alkalmazható. Ügyeljen, hogy a bekeveréskor keletkező port ne lélegezze be, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót okozhat. Kerülje a szemmel, textíliával való érintkezést.

Mentes mindennemű kémiai adaléktól, nem tartalmaz veszélyes vegyi összetevőket. Terhes nők, kismamák is bátran használhatják!

Összetétel: Cassia Obovata (szenna/színtelen henna) levelek.

Kiszerelés: 100 g

A doboz tartalma egy körülbelül hátközépig érő haj két alkalommal történő teljes festéséhez elegendő.

BDIH által minősített natúrkozmetikum.

 

Használati utasítás

A Khadi növényi hajfestékek használatával, tiszta és természetes anyagokkal festheti be haját, káros vegyi anyagok használata nélkül. A Khadi növényi hajfestékeken található BDIH logó garantálja, hogy minden termék szigorúan szabályozott és ellenőrzött veszélyes anyagok tekintetében. A natúrkozmetikumokra vonatkozó szigorú előírások és szabályok értelmében a Khadi növényi hajfestékek mentesek mindenféle kémiai adalékanyagtól, ammóniától és peroxidoktól, nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket, melyek az egészségre nézve ártalmasak lehetnek, vagy a haj minőségét gyengítenék. A Khadi hajfestékek minden egyes hajszálon réteget képeznek, a választott szín az Ön természetes hajszínével kombinálva adja a végleges eredményt, így teljesen egyedi, természetes színárnyalatok jönnek létre. A kívánt eredmény elérése érdekében kérjük feltétlenül tartsa be a pontos használati utasítást a Khadi növényi hajfestékek használata során.

Az első használat előtt a nem kívánt színárnyalatok elkerülése érdekében mindig fessen be egy próbatincset.

Előkészítés

Első használat előtt ajánlott allergiateszt végzése a csuklón: egy teáskanál festékport keverjen el megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű vízzel, majd kenje a csuklójára. Amennyiben 2 óra elteltével nem jelentkezik allergiás reakció, biztonsággal alkalmazhatja a hajfestéket. A csuklón keletkezett szín néhány napon belül eltűnik a bőrről.

Gyűjtsön össze mindent a hajfestéshez. Legyen keze ügyében a hajfesték por, a hajfestő ecset, a dobozban található kesztyű és műanyag sapka, keverő tál. Rakja fel melegedni a vizet.

Frissen mosott hajra célszerű felvinni a festéket, a hajformázó termékek, szennyeződések eltávolítása után. Először tehát mosson hajat egy kímélő samponnal. Kerülje a szilikon-tartalmú samponok használatát, ezek csökkentik a festék hatékonyságát. A szilikon-tartalmú samponok film bevonatot képeznek a hajszálakon, és megakadályozzák a növényi színanyagok megtapadását. Tartsa melegen haját egy törölközővel, míg minden előkészületet meg nem tett. A hajfesték felvitele közben terítsen vállára egy régi törölközőt. Használja a dobozban található műanyag kesztyűt is, ellenkező esetben az elszíneződés néhány nap elteltével tűnik el a kézről.

A festékmassza bekeverése

Az a legjobb, ha a port egy kerámia edényben keveri el, mivel ez az anyag nagyon jól tartja a meleget, és nem engedi, hogy a keverék túl hamar kihűljön. Emiatt a fém, vagy üveg edények kevésbé megfelelőek. Tegyen a tálba kellő mennyiségű hajfesték port. Ennél a lépésnél vegye figyelembe, hogy a doboz tartalma egy kb. hátközépig érő haj egy alkalommal történő teljes festéséhez és további 3-4 tőfestéshez vagy egy kb. hátközépig érő haj két alkalommal történő festéséhez elegendő. Óvatosan, de nagyon alaposan elkeverve, mindig egy kicsit utána öntve adjon hozzá az adott hajfestékhez ajánlott hőmérsékletű (50-90°C-os) vizet és alaposan. A keverőfolyadék lehet fekete tea is, erről bővebben olvashat a Jó tanácsok pontban. Addig keverje, míg krémes, könnyen kezelhető pépet nem kap. A felhasználónak az ideális sűrűséget magának kell kikísérleteznie, hogy ne legyen se túl sűrű, se túl híg. Mindez függ a felvitel módszerétől, és a felhasználó hajszerkezetétől. Nagyon száraz, dauerolt haj esetében például keverhet egy hígabb keveréket, de a rövid, vékonyszálú hajra érdemes sűrűbbet készíteni. Akkor találta el az ideális bekeverési sűrűséget, ha a hatóidő során a massza se nem morzsolódó, se nem csepeg. Hogy a várt eredményt kapjuk, a hőmérsékletet nem elég csak megbecsülni, hőmérő használata is feltétlenül szükséges. Bármilyen vízhőmérő, laborhőmérő vagy sütéshez használt hőmérő megfelel a célnak.

A Khadi növényi hajfestékkel történő festés sikere nagymértékben függ a festék melegen tartásától. Ezért, hogy a felvitel során ne hűljön ki a színező paszta, állítsuk a festékes tálat meleg vízfürdőbe.

A festékmassza bekeverése közben ne lélegezze be a finom port, mert az arra érzékeny embereknél allergiás reakciót válthat ki!

A massza felvitele még kellemesebbé válik, ha előtte mixerrel még egyszer átdolgozzuk.

A hajfesték felvitele

A bekevert masszát optimális állapotban, frissen mosott, törölközőszáraz hajra vigye fel. A hajfestéket kizárólag ép bőrön alkalmazza!

Célszerű a festéket meleg vízfürdőbe állítani, hogy az felvitel közben is megtartsa az optimális meleget. Mindig a paszta legfelső rétegéből vegyen, hogy ne hűljön ki a többi része. Olyan árnyalatok esetében, ahol forró vízzel kell kikeverni a hajfesték port (vörös árnyalatok), várjon addig, amíg a massza annyira ki nem hűl, hogy már nem tud égési sérüléseket okozni. Mindenképpen érdemes a felvitelhez hajfestő ecsetet használni. Ezzel tincsről tincsre lehet haladni, és a festéket közvetlenül a hajtőhöz lehet felkenni. Ha hígabbra keverjük a színező masszát, akkor hajfestő flakonból is rányomhatjuk a hajra. Ezzel olyan kényelmessé válik a hajfestés, mint a megszokott kémiai festékekkel.

Fontos, hogy a festést a homlok és a halánték területén kezdje, mert a haj itt gyakran világosabb, mint a fej többi területén, és az első ősz hajszálak is itt jelentkeznek. Kezdje a hajtöveknél és haladjon tincsenként a hajvégek irányába. Amennyiben a befestett tincset mindig elfésüli, ez könnyen kivitelezhető.

A maradék festéket kenje szét a haján, és masszírozza be az ujjaival. Ezáltal a festék még jobban eloszlik a hajon, és az esetleges hézagokhoz is eljut. Ha elkészült, tegyen rá egy műanyag fürdősapkát vagy tekerje körbe folpackkal, hogy a festék ne száradjon ki.

A hatóidő leteltéig tartsa melegen a fejét egy törölközővel vagy hajturbánnal. Minél melegebben tudja tartani a festéket, annál jobb a festés hatékonysága, annál szebb lesz a végleges hajszín.

Hatóidő

A hatóidő a haj típusától, szerkezetétől és állapotától, és az elérni kívánt színtől függ. Alapvetően azonban igaz és irányadó, hogy minél hosszabb a hatóidő, annál intenzívebb szín alakul ki.

Az ajánlott hatóidő 30 perc és 2 óra közti időintervallum.

Azt javasoljuk, hogy az első festésnél rövidebb ideig hagyja hatni a festéket, így a haj reakciója alapján el tudja dönteni, hogy a későbbiekben szükséges-e növelni azt. A merészebb felhasználók, akik valószínűleg sötétebb hajszínt kívánnak elérni, természetesen kezdhetik 2 órával a felhasználást.

A hatóidő kiválasztásánál vegye figyelembe, hogy a haj szerkezete és állapota alapvetően befolyásolja a festés eredményét.

A megfelelő hatóidő meghatározása történhet próbatincs festésével is.

A próbafestéshez mossa meg az egész haját, majd a színező pasztát vigye fel a kiválasztott hajtincsre. Célszerű olyan területről választani, ahol a haj a legvilágosabb, vagy a legőszebb, így információt kaphat a problémásabb területeken történő festés eredményéről.

A próbatincs festésénél fontos, hogy ugyanúgy járjon el, mintha a teljes haját festené, hiszen csak így kaphat hiteles eredményt! Fontos, hogy mossa meg az egész haját, használjon zuhanysapkát és gondoskodjon a festék melegen tartásáról, ugyanis a haj valóságos reakciója csak így idézhető elő.

A Khadi növényi hajfestékekkel történő festés sikerét nagymértékben meghatározza a hatóidő alatt fennálló megfelelő hőmérséklet biztosítása. Ezt a célt szolgálja a műanyag zuhanysapka, és a köré tekert hajturbán vagy törölköző. Erre a célra használhat egy meleg sapkát is, ami nem korlátozza a mozgásban.

Festés utáni lépések

A hatóidő leteltével mossa meg a haját tiszta, langyos vízzel. Alaposan öblítse át, hogy ne maradjon benne festék. A Khadi növényi hajfesték finomra őrölt struktúrája miatt könnyedén kiöblíthető, anélkül, hogy morzsás maradékot hagyna a hajon. Szintén langyos levegővel szárítsa meg a haját.

Optimális esetben a következő 24-48 órában a samponos hajmosást célszerű elkerülni, mert a festék kimosódásához vezethet (különösen az indigóból származó festékrészecskék esetében jellemző ez). Kerülje a hajápoló, illetve hajformázó termékek használatát is, hogy a festék tovább dolgozhasson, és stabilizálódhasson. A növényi hajfesték részecskéi levegővel érintkezve a következő 24-48 órában tovább alakulnak, a hajszín tovább mélyülhet. Ha még sötétebb szín volt az elképzelése, ez alatt az idő alatt megismételheti a festést. Ezután már hajat moshat a megszokott módon.

A festés tartósságának fokozása érdekében javasoljuk a Khadi hajolajok használatát. Amennyiben a samponos hajmosás előtt Khadi hajolajjal kezeli a festett hajat, a színezés tartósabb lesz.

A festést követően egy nappal egy kis adag hajolajat tegyen a száraz hajra, és hagyja hatni 30-60 percig. Végül mosson hajat szokás szerint. A Khadi hajolajok használatával a szín tartósabbá, a haj selymesebbé, könnyen kezelhetővé válik. Különösen látványos az olaj hatása, amikor színezés után szárazságérzetet tapasztalunk a hajon. A haj újra fényessé, dússá válik, és a szárazságérzet megszűnik.

Gyakori kérdések, válaszok:

Miben különböznek a Khadi hajfestékek a többi növényi hajfestéktől?

A Khadi Európában teljesen egyedülálló. A termékek kialakításánál elsődleges szempont az ősi, ayurvédikus receptúrák, és a minőségi natúrkozmetikumokra vonatkozó szigorú követelmények összehangolása, így rendkívül értékes, tiszta és természetes kozmetikumok születnek meg. A színárnyalatok Indiában készülnek, kiváló minőségű, hazai termesztésű anyagok felhasználásával. A hajfestékek mentesek mindenféle kémiai adalékanyagtól, ammóniától és peroxidoktól, nem tartalmaznak semmiféle tartósítószert, illatanyagot, hozzáadott pigmentet, színfokozót, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket.

Kismamák is bátran használhatják!

A kivételesen magas minőség és színező erő a különféle sajátos eljárásoknak és befolyásoló tényezőknek köszönhető, többek között annak, hogy az alapanyagok India legjobb termőterületeiről származnak. Mindez a bortermeléshez hasonlítható, ahol az alapanyag milyensége alapvetően meghatározza, hogy a bor minősége kiemelkedő, vagy gyengébb lesz-e. Az ideális időben történő betakarítás, az aratás utáni azonnali feldolgozás és a finom őrlési eljárás mind jelentősen hozzájárulnak a Khadi hajfestékek rendkívüli színező erejéhez. Ez már a festékmassza bekeverésénél megmutatkozik: a tisztított henna és a tisztított indigó felhasználásával nem a növényi festékekre jellemző, tipikus sár-jellegű pépet, hanem egy könnyen kezelhető, krémes állagú masszát kapunk.

A lehető legerősebb színhatás érdekében a festékporok nem tartalmaznak a színanyagok megtapadását gátló anyagokat, így például olajokat, ezáltal a növényi festékanyagok stabil kötéssel kapcsolódnak a hajszálak felszínéhez, tartós színt biztosítanak.

Az egyedi árnyalatok elérése érdekében a festékporok tetszés szerint keverhetők!

Használhatók-e a Khadi növényi hajfestékek előzőleg vegyileg festett hajon?

A Khadi növényi hajfestékek használhatók kémiai úton festett haj esetén is. Alapvetően ez nem okozhat problémát, sőt, a megsérült haj újra fényessé és dússá válik, egészséges, ápolt benyomást kelt. Ilyen esetekben rendkívül fontos, hogy a haj reakcióját mutató próbafestést elvégezze (különösen vegyileg szőkített haj esetén). Ebből rögtön láthatja, hogy milyen eredményre számíthat.

Célszerű a kémiai eljárás és a növényi színezés között néhány hajmosást kivárni, mert a kémiai termékek kedvezőtlen hatása megváltoztatja a haj pH-értékét, ez pedig befolyásolhatja a festés eredményét.

Kémiai úton világosított, szőkített haj esetében is megoldható a Khadi növényi hajfesték használata, csak be kell tartani az arra vonatkozó tanácsokat. Egyes esetekben a kémiai úton világosított és szőkített hajon nagyon erőteljes lehet a kialakult szín, és nem kívánt árnyalatok (zöld, kék vagy akár lila) jöhetnek létre. Szintén nem kívánt színeket eredményezhet, ha a növényi hajfestékek használata után vegyileg szőkíti a haját.

Lehetséges-e ősz haj esetén a megfelelő fedés kialakítása egyetlen lépésben?

Ez döntően a hajszerkezettől és a kiválasztott színtől függ. A Khadi vörös árnyalatai (Élénkvörös és Vörös) garantáltan már egy lépésben befestik az ősz hajat. A visszajelzések alapján a fogyasztók többségénél a Khadi Világosbarna és a Természetes mogyoróbarna árnyalatai az ősz hajat egyetlen festés során befedik. Ez a gyakorlatban a Sötétbarna árnyalattal is megvalósíthatónak látszik, ám az eredmény lényegesen kevesebb esetben bizonyul kielégítőnek. A Khadi fekete árnyalatai ősz haj esetén (Fekete és Kékesfekete) nem ajánlottak közvetlen festésre, ilyen esetben a kétlépéses módszert ajánlott alkalmazni.

Hogy megbizonyosodjon az egy lépésben történő festés hatékonyságáról, mindenképp ajánlott próbafestést végezni egy tincsen.

Könnyen kimosódik a növényi hajfestékkel festett haj színe?

A Khadi növényi hajfestékek tartós festést biztosítanak. Bár a természetes növényi pigmentek nem hatolnak be a hajszálak belsejébe, hanem a hajszálak külső rétegén alkotnak egy mázszerű réteget, mégis tartós színek kialakítását teszik lehetővé a hajszálakkal kialakított erős kötések révén. A vörös árnyalatok kifejezetten tartósak, nem igazán fakulnak vagy kopnak. A színek tartóssága attól is függ, hogy milyen gyakran ismétli a festést: minél több réteg rakódik a hajszálakra, annál tovább őrzi meg színét.

Milyen gyakran ismételjük a festést?

Körülbelül havonta célszerű megismételni a festést, attól függően, hogy a hajtöveknél milyen gyorsan válik láthatóvá a lenövés. Mivel a Khadi növényi hajfestékek csak természetes összetevőkből állnak, nincs korlátozva a festés megengedett gyakorisága, tetszés szerint akár egymást követő napokon is kísérletezhet a különböző árnyalatokkal, káros hatás nélkül. Azt azonban vegye figyelembe, hogy az első festést követő 24-48 órában a festés eredménye még változhat, alakulhat. Még, ha nem is teljesen elégedett az eredménnyel, ezt a periódust mindenképpen érdemes kivárni, és csak ezután eldönteni, hogy szükséges-e a második festés.

Keverhetők-e egymással a Khadi növényi hajfestékek?

A Khadi hajfestékek mindegyike problémamentesen keverhető egymással, így egyedülálló színek hozhatók létre. A határ csupán az Ön képzelete!

Ha például bármelyik barna árnyalathoz színtelen Senna/Cassia hajápolót kever, egy könnyedebb barna árnyalatot kap, ami világos haj esetében jól használható. Ha a Senna/Cassia hajápolóhoz a kívánt intenzitástól függően harmad, negyed vagy ötöd arányban vörös festéket kever, különleges eperszőke árnyalat érhető el. Ha barna árnyalatokat kever a Khadi vörös hajfestékek valamelyikével, vöröses tónust adhat a barna hajnak. Ha vörös festékhez magas indigó-tartalmú árnyalatot ad, a vörös színt mélyítheti.

A különböző árnyalatok kombinálásával született színeket érdemes minden alkalommal egy próbatincs festésével ellenőrizni, mielőtt a haj teljes hosszán alkalmazná.

Ha indigó-tartalmú színeket kever más árnyalatokkal, a keverőfolyadék hőmérséklete legyen 50°C, hogy az indigó pigmentjei ki tudjanak bontakozni.

Használhatóak-e a Khadi növényi hajfestékek vegyi anyagokkal göndörített (dauerolt) hajon?

A Khadi hajfestékek minden probléma nélkül alkalmazhatók kémiailag göndörített hajon, a haj hálás lesz az ápolásért. Amellett, hogy tiszta anyagokkal, és természetes színekkel festi be haját, az ápoló összetevők kifejtik jótékony hatásukat, az igénybevett hajat érezhetően kondicionálják, így az láthatóan egészségesebb és fényesebb, és érezhetően lágyabb lesz.

Célszerű a kémiai eljárás és a növényi színezés között néhány hajmosást kivárni, mert a kémiai termékek kedvezőtlen hatása megváltoztatja a haj pH-értékét, ez pedig befolyásolhatja a festés eredményét.

Előfordulhat, hogy a vegyileg kezelt hajon a megszokottól eltérően, rövidebb vagy épp hosszabb ideig szükséges a festéket a hajon hagyni, hogy a kívánt árnyalatot érje el. Javasoljuk, hogy kérje szakember tanácsát, aki az Ön speciális igényeihez mérten használja a Khadi növényi hajfestéket.

A növényi hajfestékkel színezett hajat lehet daueroltatni, viszont figyeljünk arra, hogy megváltozhat a kemikáliák hatóideje. A növényi hajszínező lazúr-hatása miatt a kémiai hatóanyagok nehezebben jutnak be a hajszálakba, ezért előfordulhat, hogy a hullámok kevésbé lesznek intenzívek. Ha a növényi hajfestékkel színezett haját szeretné daueroltatni, akkor keressen egy megbízható szalont, ahol ismerik a növényi hajfestékeket, ugyanis fennáll a veszélye, hogy egy tapasztalatlan fodrász a dauervizet túl hosszú ideig hagyja a hajon, és a haj visszafordíthatatlan károsodást szenvedhet.

Okozhat-e allergiás reakciót a Khadi növényi hajfestékek használata?

Természetesen a növényi hajfestékek is okozhatnak néhány esetben bőrallergiát, vagy egyéb allergiás reakciót az arra érzékeny embereknél. Aki a készítmény bizonyos összetevőire allergiás, nem javasoljuk a használatát.

Az allergiára és túlérzékenységre hajlamos vásárlóknak érdemes allergiapróbát végezni. Ha ki akarja deríteni, hogy allergiás-e, menjen el bőrgyógyászhoz, vagy csináljon otthon tesztet. Az utóbbihoz keverjen ki egy teáskanálnyi festéket megfelelő mennyiségű vízzel és kenje a csuklójára. Tartsa a bőrén 2 órán keresztül. Ha ez időn belül nem tapasztal allergiás reakciót az adott területen, akkor biztonsággal használhatja a festéket. A csuklón keletkezett szín néhány napon belül eltűnik a bőrről.

 

Adatok
Címkék
ayurvédikus,vegán
Kiszerelés
100
Formula
Por
Hatóanyag
Növényi kivonat
Hajtípus
Minden hajtípus
Összetevők
Vegán
A KHADI-ról

Khadi növényi hajápolás

A Khadi ősi, indiai ayurvédikus recepteket használ fel a kozmetikumok előállítása során, így egyedülállóan tiszta és természetes anyagokkal ápolja és festi be a hajat. A növényi hajfestékek hosszantartó színt, egyedülálló ápolást, tartást és fényt adnak a hajnak. Teljesen másképp működnek, mint a vegyi festékek, nem hatolnak be a hajszálak belsejébe roncsolva azok szerkezetét, hanem minden egyes hajszálhoz kötődve képeznek védő festékréteget. A samponok és hajolajok az indiai orvoslás, az ayurvéda által elismert és ajánlott gyógynövények, virágok és olajok felhasználásával készülnek, egészségesen tartják a fejbőrt, fényessé, puhává és dússá teszik a hajat. A natúrkozmetikumokra vonatkozó szigorú szabályok értelmében nem tartalmaznak kémiai adalékanyagokat, kőolajszármazékokat, szilikont, ammóniát és peroxidot, semmiféle tartósítószert, illatanyagot vagy egyéb vegyi összetevőket, melyek károsak lehetnek, vagy a haj minőségét gyengítenék.

Ismerje meg az életerős haj szépségének titkát!

Ayurvédikus szemlélet

A német Khadi Naturprodukte nevű vállalat a Khadi név alatt, Indiában gyártatja a termékeket, egyedi ötlet és recept alapján. A hajfestékek, samponok és hajolajok kialakításánál elsődleges szempont az ősi, indiai, ayurvédikus receptúrák, és a minőségi natúrkozmetikumokra vonatkozó szigorú követelmények összehangolása, hogy valóban értékes, tiszta és természetes kozmetikumok születhessenek meg. Az ayurvéda a legősibb, holisztikus szemléletű természetgyógyászati módszer, melyet napjainkban is sikeresen alkalmaznak. Az „élet tudománya” szerint a szépség az egészségből, a belső harmónia megteremtéséből és a helyes életmódból fakad, ez a szemlélet ihlette a Khadi termékeit. Az ayurvédikus életmód mindennapos rituáléjának része a gyógynövényekkel és olajokkal való szépségápolás, a Khadi termékek receptjei több ezer évesek, és India legbölcsebb embereitől származnak. A Khadi Európában teljesen egyedülálló, a különleges készítmények az ayurvéda szerint elismertek és engedélyezettek. A Khadi termékeivel a vásárlók tiszta, természetes, ayurvédikus kozmetikumokhoz jutnak.

BDIH minősítés

A német BDIH szövetség a vezető natúrkozmetikum gyártókkal együtt kidolgozott egy irányelvet a természetes kozmetikumokra vonatkozóan.

Az ellenőrzött natúrkozmetikumokat előállító cégek minden szempontból elkötelezettek a természet iránt, kombinált alapelvek érvényesülnek. A Khadi növényi hajfestékek, samponok és hajolajok BDIH minősítéssel rendelkeznek, mely garantálja, hogy az előírások betartásra kerülnek, és minden termék szabályozott és rendszeresen ellenőrzött veszélyes anyagok tekintetében.

A natúrkozmetikumokra vonatkozó szabályok értelmében ezek a termékek nem tartalmaznak mesterséges illat- és színanyagokat vagy tartósítószereket, szilikont, paraffinokat és más kőolajszármazékokat, vagy egyéb veszélyes vegyi összetevőket, melyek az egészségre nézve ártalmasak lehetnek. A lehető legkíméletesebben feldolgozott nyersanyagok ellenőrzött biológiai termesztésből, illetve ellenőrzött vad gyűjtésekből származnak, genetikailag módosított összetevők nem kerülnek felhasználásra. A kötelező feltételek teljesítését független ellenőrző intézet végzi.

Alapelvek

Az alkalmazott alap- és segédanyagokra vonatkozó iránymutatásokon kívül egyéb elvek is kiemelkedő fontosságúak. Ilyen például a természet lehető legkisebb háborgatása, a veszélyeztetett fajok védelme, a környezetbarát gyártási folyamatok és a biológiailag lebomló termékek előállítása. A termékek gazdaságos és újrahasznosítható csomagolások formájában kerülnek forgalomba, ezzel is csökkentve a környezet hulladékterhelését. A Khadi szemlélete által a társadalmi felelősségvállalás, és az állatvédelem is fontos szerepet kap. A vadon termő gyógynövényeket kézzel gyűjtik össze a helyi lakosok, ez munkát biztosít számos vidéki, indiai ember számára. A Khadi tisztességes kereskedelmet folytat a gyártókkal és termelőkkel szemben, és ellenzi a gyermekmunkát. A Khadi elutasítja az állatkísérleteket, a gyártás, termékfejlesztés és a bőrgyógyászati vizsgálatoknál a termékeket és hatóanyagokat nem tesztelik állatokon.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek