Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > >

Marlin édesburgonyával

Marlin édesburgonyával

Egyik kedvenc hétvégi fogásunk a grillezett marlin fokhagymás-olívás öntettel és édesburgonyával. Gyorsan elkészíthető és a gyerekek is bátran ehetik, hiszen nincs szükség halszálka vadászatra és így a gégészetet is rögtön megúszhatjuk.

Családunkba talán egy éve került be a hétvégi fogások közé a marlin. Vendégségben jártunk, ahol a házigazda éppen grillezett marlinnal vendégelt meg bennünket. Valami csoda folytán gyerekeinket is rögtön rabul ejtette, végre halszálkákkal való bajlódás nélkül élvezhették az ízletes halat. Azóta néhány hetente mi is beiktatjuk a hétvégi menübe. A marlint elsősorban grillezni érdemes, mivel így a hús omlós, porhanyós marad, nem szárad ki.

Grillezés előtt sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, csepegtessünk rá pár csepp citromlevet, majd hagyjuk egy kicsit érlelődni. Kakukkfűvel és rozmaringgal bátran fűszerezhetjük. Felhevített serpenyőben magasabb lángon oldalanként pár percig süthetjük.

Készíthetünk hozzá fokhagymás olívás öntetet is.

Jól keverjük össze a hozzávalókat:

  • kb. 1 dl olívaolaj
  • néhány gerezd zúzott fokhagyma
  • citromlé ízlés szerint
  • apróra vágott friss petrezselyemzöld

Köretként friss salátát, vagy édesburgonyát ajánlunk hozzá:

A meghámozott, felszeletelt édesburgonyát meglocsoljuk egy kis olívaolajjal, ízlés szerint meghintjük sóval, borssal és szerecsendióval, kicsit átforgatjuk ebben a fűszeres olajban, hogy a fűszerezés egyenletesebb legyen, majd sütőben 180 fokon kb. 25 percig sütjük.

 

Keresés