Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

MIMULUS – BOHÓCVIRÁG

Ár:
3.990 Ft
“Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek a félelemmel. Hagyom, hogy áthatoljon rajtam, fölöttem. És amikor mögöttem van, utána fordítom belső tekintetemet, követem az útját. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.” – Frank Herbert
Egységár: 199,50 Ft/ml
Cikkszám: 741273006121
Gyártó: A. Nelson & Co Ltd.
Raktárkészlet 1: Raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Pézsma illatú virág a

Mimulus mochatus vagy pézsmavirág volt a forrása a varázslatos pézsmaillatnak.
1826-ban David Douglas növénykutató küldte Nagy-Britanniába és azóta közkedvelt díszítője az ablakpárkányoknak, nem csak szépsége, hanem illata miatt is. Később a Mimulus-Bohócvirág elvesztette az illatát, és egyre több lett az illatmentes növény. Ezt a néprajzkutatók azzal magyaráztak, hogy a növény így tiltakozott első világháború mészárlásai ellen.

Mimulus guttatus a közönséges sárga bohócvirág, melyet Angliában sárga majomvirágnak hívnak, Észak-nyugat Amerikában őshonos, általában kis tavak vagy patakok partján él.

Mimulus guttatus Foto: Kerry Branch

1940 óta ezt a fajt genetikai modellként használják az evolúciós rendszerben és az ökológiai származástanban. A Mimulus guttatus genomja (Egy szervezet örökítő információinak összessége.) szekventálásra került  és a genom szintű információ elérhető, ahogy a Mimulus lewisii és a Mimulus cardinális esetében is. A nemzetségen belül is különböző változatok találhatóak, sőt még egyes fajokon belül is megfigyelhetők eltérések, például az élőhelyek specializációja, a virágok kinézete vagy a hibridek szaporodása tekintetében.

Sárga koktél

Mivel a genetikai állománya ismert, így tanulmányozható a gének és a tulajdonságok kapcsolata. Egy nemrégiben készült tanulmány 11 színt figyelt meg a Mimulus fajoknál. Úgy találták, hogy 5 féle karotinoid pigment keverékéből állnak – mely a karotinokhoz kapcsolódnak. A növény ennek segítségével tudja felhívni magára a beporzást végző rovarok figyelmét és egyúttal védi is a szöveteket, mint antioxidáns. A Mimmulus guttatus legfőbb színanyagának komponense egy aránylag ritka pigment a dezepoxineoxantin és a mimulaxantin. Ezek bioszintézise és genetikai vizsgálata folyamatban van.

dezepoxineoxantin

Konyhában

A bohócvirágban nagyobb mennyiségű nátrium-klorid, azaz  só halmozódik fel, melyet a földből vesz fel a növény és ezért só pótlóként használható. Levele salátaként fogyasztható, néha meg is főzik, enyhén kesernyés íze van.

Fitoterápia:

Asztringens (összehúzó) hatású, ezért vérzéscsillapító és sebgyógyító. Leveleiből pépes meleg borogatást készítettek a bennszülött indiánok a sebek gyógyítására és nedvedző égési sebekre. Hajtásának és levelének a főzetét gőzölésre használták a mellkasi- és hátfájdalmak esetén, továbbá antidepresszánsként és idegfájdalmak kezelésére (isiász) is.

Forrás: https://www.cambridge-bach.co.uk/secrets-bach-flower-remedy-plants-22-mimulus/

Alkalmazás

, , ,

Gyártó

Mennyiség

Mértékegység

Módszer

Felfedezés helye

Felfedezés éve

Csoportosítás

,

Latin név

Célcsoport Felnőtt
Csomagolás Üveg
Formula Cseppek
Kiszerelés (db) 1 db
Kiszerelés (ml) 20ml

Bach-virágesszencia

Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos már az 1930-as években kulcsfontosságúnak tartotta, hogy megismerje betegei érzelmi- és gondolatvilágát, és ezt figyelem-be véve kezelje őket.Meghatározott 38 alap érzelmi állapotot, – amit később hét különböző csoportba sorolt – melyek mindegyikére elkészített egy-egy eszenciát. Ezek előállításához virágokat, növényi részeket és forrásvizet használt fel.Így születtek az eredeti Bach®-virágeszenciák, melyek támogatást nyújthatnak azokban az érzelmi kihívásokban, amikkel a mindennapi élet során találkozunk. Az Originál Bach®-virágeszenciák népszerűsége 1930 óta töretlen, ma már több millió ember használja szerte a világon Bach doktor cseppjeit.

Az Originál Bach®-virágok

Dr. Edward Bach korának elismert kutatóorvosa, bakteriológusa 38 alapvető negatív lelki állapotot határozott meg és elkészítette a hozzájuk kapcsolódó virágeszenciákat virágokból vagy növényi részekből. Londoni praxisát feladva vidékre költözött Sotwellbe, egy Mount Vernon nevű falusi házba, ahol folytatta kutatásait asszisztensével Norah Weeksszel. Ma ez a ház ad otthont a The Bach Centrenek. Mind a mai napig itt készülnek az anyatinktúrák – ami az első lépés az eszenciák elkészítésében –, dr. Edward Bach utasításai alapján. A legtöbb virág és növény az eredeti gyűjtőhelyéről, a The Bach Centre kertjéből származik, ahol azokat dr. Bach az 1930-as években megtalálta.Az Originál Bach®-virágeszenciák és készletekA 38 féle Originál Bach®-virágeszencia 10 és 20 ml-es kiszerelésű készletben, egyesével pedig 20 ml-es üvegekben kapható.A dobozok a 38 Originál Bach®-virágeszenciát és 2 üveg Originál RESCUE® cseppet tartalmaznak. A 10 ml-es szett speciális belső kiképzése lehetővé teszi, hogy 20 ml-es eszenciákat tegyen a helyükre. A 20 ml-es szett tartalmaz még 2 db üres keverék üveget is. A belső borításon található eszencianevek feliratai egyszerűvé teszik a szükséges szer megtalálását. Ezek a készletek professzionális felhasználásra is alkalmasak, valamint kitűnő ajándékok lehetnek Bach®-virág szakértőknek és a hétköznapjaikban az eszenciákat rendszeresen használók számára is.Keresse az eredetiséget igazoló logót!

Bach-virágterápia választó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés