Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

MINDENMENTES SÜTŐTÖKÖS MUFFIN

MINDENMENTES SÜTŐTÖKÖS MUFFIN #gluténmentes #cukormentes #laktózmentes #egyszerű

Az őszi szezon egyik nagy sztárja a sütőtök, nem véletlen, hiszen rendkívül sokoldalú, mind édesen, mind sósan isteni és egészséges ételeket készíthetünk belőle. Mi most egy édes verziót hoztunk, egy egyszerű mindenmentes muffint, amit akár egy szűk óra alatt összedobhattok a konyhában, ha valami gyors, finom és egészséges nassolnivalóra vágytok.

Hozzávalók:

250 gramm sült tök
1 nagyobb érett banán
2 db tojás
100 gramm kölesliszt
50 gramm hajdinaliszt
110 gramm barna rizsliszt
1 dl mandulatej
fél teáskanál fahéj
fél teáskanál ánizs
1 teáskanál vaníliás cukorhelyettesítő
12 gramm sütőpor
Ízlés szerint zúzott kakaóbab vagy csokidarabok
Ha édesebben szeretnétek, akkor ízlés szerint még egy kis édesítőt is rakhattok bele

 

Elkészítés:

1. A sült sütőtököt és a banánt villával vagy robotgéppel pürésítjük.

2. A püréhez hozzáadjuk a liszteket, illetve fűszereket, majd ezután a tejet és tojást, alaposan összekeverjük, végül pedig beleforgatjuk a masszába a zúzott kakaóbabot vagy csokidarabokat.

3. Előkészítjük a muffinsütőt, kiadagoljuk a tésztát, és mehet is az előmelegített 170 fokos sütőbe 40-45 percre. Ajánlott figyelgetni kisebb időközönként, és tűpróbát végezni, mert a sütő teljesítményétől függhet az sütési idő!

Még melegen egy forrócsoki vagy kávé társaságában tökéletes őszi reggeli napindító.

Jó étvágyat!

Keresés