Természetes cukorpótló
A nyírfacukor megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, ám mégis egészségesebb. Felnőttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják.
A Nyírfacukor termékei 100%-ban természetes alapanyagból készülnek környezetbarát eljárás során. Sütés vagy főzés során épp úgy viselkedik, mint a hagyományos cukor, így nem kell a recept mennyiségének átszámolásával bajlódni, mint más mesterséges cukorpótlók esetében.
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Felszívódása lassú és egyenletes, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, valamint mérsékeltebb inzulinválaszt ad (tehát lebontásához nincs szükségünk inzulinra). Ezért a nyírfacukrot és valamennyi Nyírfacukor termékünket speciális étrendet követők, például cukorbetegek is fogyaszthatják. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is alátámasztották.
Diéta alatt is használható
Nyírfacukorral a diétázók is bátrabban édesíthetik ételeiket, könnyebben készíthetnek a fogyókúrába illeszthető édességeket, salátadresszingeket. A hagyományos cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet és gyorsan szívódik fel, a nyírfacukor viszont pont ellentétes hatást vált ki szervezetünkben. Ráadásul nem hasznosul teljes egészében a szervezetben, így 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz a hagyományos cukorhoz képest.
A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy kell használni, mint a finomított kristálycukrot.
Édesítő ereje a hagyományos cukoréhoz képest 1:1. Mellék- és utóíze nincs. A nyírfacukrot ajánljuk hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink bármifajta megváltoztatása nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, főtt és sült ételek, desszertek, fagylaltok, likőrök édesítésére.
Tipp
- Adjunk hozzá egy kis mézet pici vízzel, és máris karamellizálható lesz.
- Készítsünk vele saláta dresszinget, pl. olívaolaj + mustár + Nyírfacukor vagy balzsamecet + Nyírfacukor + frissen facsart narancs leve.
- Kelt tésztás süteményhez is bátran használjuk, csak az élesztő felfuttatásához kell hagyományos cukrot használnunk.
- Nemcsak a nyári limonádét, de a hűvösebb időkben a forró italokat is ízesíthetjük vele pl.:.1. ek Nyírfacukrot 1 ek. mézzel és egy pici vízzel karamellizáljunk, majd adjunk hozzá 2,5 dl tejet, és folyamatos kavargatás mellett forraljuk addig, amíg a karamella teljesen feloldódik a tejben.
- Keverjük holland kakaóporhoz, és kész is a házi kakaó.
tlagos tápérték 100g termékben |
|
|
Energia |
240 kcal/100KJ
|
Fehérje |
0 g
|
Zsír |
0 g
|
Élelmi rost |
0 g
|
Szénhidrát |
100 g
|
ebből poliolok (xilit) |
99,6 g
|
ebből cukrok |
0,04 g
|