Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Nyírfacukor 200g

Ár:
985 Ft
887 Ft
Kedvezmény: 10%
A cukorral megegyező édesítő hatású korszerű természetes cukorpótló finom, mellék és utóíz nélküli édesítési alternatíva a hétköznapokra
Egységár: 4,44 Ft/g
Cikkszám: ML_035800
Gyártó: Nyírfacukor
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Természetes cukorpótló

A nyírfacukor megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, ám mégis egészségesebb. Felnőttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják.

A Nyírfacukor termékei 100%-ban természetes alapanyagból készülnek környezetbarát eljárás során. Sütés vagy főzés során épp úgy viselkedik, mint a hagyományos cukor, így nem kell a recept mennyiségének átszámolásával bajlódni, mint más mesterséges cukorpótlók esetében.

Cukorbetegek is fogyaszthatják

Felszívódása lassú és egyenletes, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintünket, valamint mérsékeltebb inzulinválaszt ad (tehát lebontásához nincs szükségünk inzulinra). Ezért a nyírfacukrot és valamennyi Nyírfacukor termékünket speciális étrendet követők, például cukorbetegek is fogyaszthatják. E tulajdonságát az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) vizsgálatai is alátámasztották.

 

Diéta alatt is használható

Nyírfacukorral a diétázók is bátrabban édesíthetik ételeiket, könnyebben készíthetnek a fogyókúrába illeszthető édességeket, salátadresszingeket. A hagyományos cukor hirtelen emeli meg a vércukorszintet és gyorsan szívódik fel, a nyírfacukor viszont pont ellentétes hatást vált ki szervezetünkben. Ráadásul nem hasznosul teljes egészében a szervezetben, így 40%-kal kevesebb kalóriát tartalmaz a hagyományos cukorhoz képest.

A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy kell használni, mint a finomított kristálycukrot.

Édesítő ereje a hagyományos cukoréhoz képest 1:1. Mellék- és utóíze nincs. A nyírfacukrot ajánljuk hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink bármifajta megváltoztatása nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, főtt és sült ételek, desszertek, fagylaltok, likőrök édesítésére.

Tipp

  • Adjunk hozzá egy kis mézet pici vízzel, és  máris karamellizálható lesz.
  • Készítsünk vele saláta dresszinget, pl. olívaolaj + mustár + Nyírfacukor vagy balzsamecet + Nyírfacukor + frissen facsart narancs leve.
  • Kelt tésztás süteményhez is bátran használjuk, csak az élesztő felfuttatásához kell hagyományos cukrot használnunk.
  • Nemcsak a nyári limonádét, de a hűvösebb időkben a forró italokat is ízesíthetjük vele pl.:.1. ek Nyírfacukrot 1 ek. mézzel és egy pici vízzel karamellizáljunk, majd adjunk hozzá 2,5 dl tejet, és folyamatos kavargatás mellett forraljuk addig, amíg a karamella teljesen feloldódik a tejben.
  • Keverjük holland kakaóporhoz, és kész is a házi kakaó.
tlagos tápérték 100g termékben
   
Energia 240 kcal/100KJ
Fehérje 0 g
Zsír 0 g
Élelmi rost 0 g
Szénhidrát 100 g
ebből poliolok (xilit) 99,6 g
ebből cukrok 0,04 g

Formula Szemcsés
Kiszerelés (g) 200 g

A Nyírfacukorról

A Nyírfacukor márka olyan fontos értékeket képvisel, mint a természetesség, korszerűség, megbízhatóság, innováció, magas minőség és íz, kompromisszumok nélkül. Küldetésünk, hogy termékeinkkel a korszerű táplálkozást támogassuk, és hogy minél több családot hozzásegítsünk egy teljesebb értékű élethez, egy magasabb szintű életminőséghez.

Hisszük, hogy termékeinkkel olyan lehetőséget nyújtunk fogyasztóink számára, amely az édes finomságok új reneszánszát hozza el, így hosszútávon a magyar lakosság fogyasztói igényeit és szokásait is formálni képes.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés