A matcha por egy eredetileg Japánból származó, különlegesen kezelt, zöld teafajta nagyon finommá őrölt változata.
Kiemelkedő klorofiltartalom jellemzi, mert a betakarítás előtti hetekben a leveleket letakarják, hogy kevesebb napfényt kapjanak. Ennek hatására a levelek sötét zöld színűek lesznek. A matcha port legegyszerűbben tea formájában fogyaszthatod.
Vitaminok és ásványi anyagok a matcha porban: A, B-komplex, C, E, K, kálium, kalcium, foszfor és magnézium
Jótékony hatások: gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású, frissíti a testet és az elmét, emésztési rendellenességeket jótékonyan befolyásolja, segíti a mellékvesék működését és a hormon háztartásunkra is kedvező hatással van.
Hogyan fogyasszuk: kb. 1/2 teáskanál port keverj össze 1 csésze kb. 80°C fokos vízzel. Addig kevergesd, amíg a tea tetején vékony réteg habot kapsz. Ne várd meg, míg leülepszik, azonnal fogyasztható.
A többi zöld növényi porhoz hasonlóan a matcha is fogyasztható smoothie formában vagy gyümölcslevekben elkeverve.
Átlagos tápérték 100g termékben: energiatartalom: 1352 kJ/323 kcal, fehérjék: 20,8g, szénhidrát: 36,8g, amelyből cukrok: 0,9g, zsírok: 3,1g, amelyből telített zsírsavak: 0,8g, só: <0,1g
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva tartandó.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A fenti termék étrend-kiegészítő, mely nem minősül gyógyszernek és nem alkalmas betegségek kezelésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!