TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel, környezetbarát

Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel, környezetbarát
Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel, környezetbarát

Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel, környezetbarát. Egy csíráztató üvegből és egy szűrőfedélből áll, teljes magassága 14 cm. 

Bővebben
Gyártó :
Rapunzel
Gyártói Cikkszám :
690740
További adatok
Beszerzés alatt
3 055 Ft
Egységár: 3 055 Ft/db
Beszerzés alatt
A vásárlás után járó pontok: 61 Ft
Részletek

Rapunzel bioSnacky Csíráztató üvegedény fedéllel (az eszköz egy csíráztató üvegből és egy szűrőfedélből áll, teljes magassága: 14cm)

Anyaga: környezetbarát üveg és polypropilén fedél, ami kadmium-, formaldehid- és biszfenolmentes

A bioSnacky Csíráztató üvegedény előnyei:

  • környezetbarát anyagból készül
  • könnyű használni és tisztítani, mosogatógépben is elmosható
  • maximális fényáteresztő képességű, és tökéletes körülményeket nyújt a termesztéshez.

Csíráztatás mente:

  1. Áztatás - A csíráztatandó magokat az üvegbe tesszük, vízzel alaposan átmossuk. A szűrőt rácsavarjuk az üvegre és a kívánt ideig (6-12 óra) áztatjuk.
  2. Csíráztatás - Az üveget tetővel együtt lefordítjuk, hogy a víz kifolyjon, majd a csíráztató üveget világos, de közvetlen napfénytől védett helyre állítjuk. A magokat rendszeresen vízzel mossuk át. A csíráztatás ideális hőmérséklete 18-22 °
  3. Fogyasztás - A csírák alapos öblítés után egyből fogyaszthatóak. Hűtőszekrényben 2-3 napig tárolhatóak.

Tisztítás: a csíráztatásnál a higiénia nagyon fontos, ezért használat után mindig gondosan ki kell tisztítani a csíráztató eszközöket. Leghatékonyabban gyümölcsecettel és egy puha kefével ajánlott. Az eszköz mosogatógépben való tisztítása után tiszta vízzel átöblítendő.

Tippek:

- a friss csírák sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmazó ételek és sokféleképp felhasználhatóak. Kenyérre, wrap-ba tekerve, vagy meleg ételekhez, müzlibe, smoothie-ba is fogyasztható.

- a magból kikelt csíra térfogata akár 15-szörösére nőhet, ezért elég egyszerre egy kis mennyiséget az üvegben csíráztatni, hogy minden szemnek elegendő levegő és hely maradjon.

- a megmosott és lecsöpögtetett csírák tárolásához használjunk üveg vagy kerámia edényt, melyet béleljünk ki papírtörlővel, ami a megmaradt nedvességet felszívja.  A tárolóedény fedelét zárjuk le szorosan, hogy a levegőáramlást ne korlátozzuk.

- némely csírafajtán bolyhos gyökerek jelenhetnek meg. Ezeket a kis fehér gyökerecskéket néha összekeverik a penésszel.  Végezzünk szagtesztet: a penész dohos szagot áraszt, a mag pedig fajtától függően friss vagy kifejezetten erős illatú.

- nyálkás magvak, mint zsázsa és rukkola és a búzafű nem alkalmasak az üvegben való csíráztatásra. Ehhez használjunk csíráztató tálat.


Kiszerelés:1 db

EAN kód: 4006040170020

Adatok
Címkék
bio,bio csíramagok,bio készítmények,csíráztató edények,környezetbarát,reformkonyha
Kiszerelés
0
A Rapunzel-ről

Az egészséges bioélelmiszerek iránti elkötelezettség fémjelzi azt az utat, melyet a Rapunzel Naturkost alapítói, Joseph Wilhelm és Jennifer Vermeulen bejárt az egykori natúrtermékeket forgalmazó bolttól egy világméretű vállalat létrehozásáig. A Rapunzel cég a biotermelés úttörője, 40 éves fennállása óta töretlen fejlődést mutat és példamutató tevékenységével nagy mértékben hozzájárul Földünk természeti értékeinek megtartásához, a fenntartható gazdálkodáshoz.

Jelentős szerepet vállal a génmódosított növények termesztése ellen irányuló nemzetközi mozgalomban. A „fair” kereskedelem megvalósításának is egyik úttörője, saját, önálló logója a „Hand in Hand” logó, a fehér és fekete emberek kézfogása a barátság, az összetartozás és az egymásrautaltság jelképe. A cég a fejlődő világban megtermelt alapanyagokat (kókusz, egzotikus gyümölcsök, kávé, kakaó) tisztességes áron vásárolja meg partnereitől. Ezen partnereknek szociális támogatást is nyújt és ezzel munkájukért tisztességes megélhetést biztosít.

A Rapunzel cég egyik alapelve a teljes átláthatóság. Ennek bizonyítéka az is, hogy a cég székhelyén Legauban a gyártás helyszínét az érdeklődők előzetes bejelentkezés alapján meglátogathatják. A vezetett program keretében filmet nézhetnek meg a cég világviszonylatban is jelentős tevékenységéről, projektjeiről, a cég filozófiájáról. Betekintést nyerhetnek a magas minőségű biotermékek gyártási folyamatába. A múzeumban interaktív állomáshelyek teszik élvezetessé a cég történetével való ismerkedést, és virtuális utazást tehetünk a tengeren túli HAND IN HAND-partnerek országaiba. A program keretében lehetőség van a termékek megkóstolására is ill. a helyszínen működő több száz négyzetméter alapterületű bioboltban mindenki ízlése szerint vásárolhat.

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek