TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

Blog

TEA A HÉTKÖZNAPI HŐS

Egeszsegpalace
2022.02.24 12:07
 TEA A HÉTKÖZNAPI HŐS

A teának az világ minden pontján van szerepe, egyes kultúrák alapja, egy igazán ősi, jótékony hatású és csodás ital. Mit érdemes fogyasztani? Milyen hatásuk van a szervezetünkre? Milyen típusai vannak a teáknak? Teára fel!

A TEA

Általánosságban a teák egészségre gyakorolt hatása pozitív, kiemelkedő gyulladáscsökkentő hatásuk van, hiszen igen gazdagok antioxidánsokban. A közhiedelemmel ellentétben a fekete tea nem tartalmaz sokkal kevesebb antioxidáns vegyületet a zöld teával szemben, így a fogyasztása is ugyanúgy ajánlott mint zöld társáé. Mindemellett érdemes még megemlíteni más, nem elhanyagolható hatását ezeknek a csodás nedűknek. Csökkentik a kardiovaszkuláris betegségek, ízületi gyulladások és rosszindulatú daganatok kialakulását. Alacsony a nátrium tartalmuk, így kisebb az esély a magas vérnyomás kialakulására. Cserébe magas a kálcium, kálium és fluor tartalma, ennek köszönhetően csökkenti, megakadályozza a csontritkulás esélyét. Napi 3-4 dl tea fogyasztása már nagyban hozzájárul a fent említett betegségek elkerülésében.

A tea fogyasztás kultúrája hazánkban

 

Hazánkban a tea fogyasztásának nincs akkora kultúrája, mint a világ többi felén. Sok országban kész kultusz van a teák köré emelve, például Kína, Japán vagy Anglia. Sokszor kimerül a tea fogyasztásunk a filteres teák világában, pedig a szálas társaik sokkal jobb minőségűek és némelyik igen emlékezetes fogyasztási élményt hagyhat maga után. Az egészséges életmód nélkülözhetetlen elemei a teák, klasszikus és gyógynövény társaik is egyaránt. Nem kell ezt plusz teherként megélni, hiszen a folyadékbevitelhez is egyértelműen hozzáadódik, így napi 3-4 liter víz helyett fogyaszthatunk fele-fele arányban teát és vizet, így elkerüljük az egyhangú fogyasztást.

 

Milyen típusú teákkal találkozhatunk?

 

Sokan tudják, hogy a legtöbb teának magas a koffeintartalma. Így aki nem fogyaszt vagy fogyaszthat koffeint, akár teljesen kihagyhatja a táplálkozásából ezeket a csodás italokat. Erre pedig igazán semmi szükség, hiszen már rengeteg koffeinmentes teát lehet kapni. Itt beszélhetek a rooibos teáról, vagy a tiszta gyümölcs teákról amiket a koffein kerülők is bátran szürcsölhetnek télen-nyáron. 


ROIBOOS TEA - amint már fentebb említettem, itt egy koffeinmentes tea, ami cserébe hihetetlenül gazdag ásványi anyagokban! Mélyvörös színéről azonnal felismerhető, íze pedig a fekete teához mérten édesebb, fűszeresebb. Ezt semmiképp ne hagyd ki ha koffeinmentes tea élményre vágysz.

FEKETE TEA - talán mondhatjuk, hogy a legismertebb teafajta a fekete tea. Koffein tartalmáról híres, amihez hozzátartozik, hogy fajtánként eltérő az erősségük. Rengeteg jótékony hatása van, például jó a fejfájásra, a magas vérnyomásra és még a hasmenésre is! Angliában a https://www.egeszsegpalace.hu/english-tea-shop-english-breakfast-bio-tea-20-filter-5597?keyword=tea isszák - számunkra felfoghatatlan módon - tejjel, akár így akár úgy egy próbát megér!

ZÖLD TEA - itt a kínai és a japán zöld teát is érdemes megemlíteni, hiszen ezek teljesen különböző ízzel, hatással bírnak. A kínai zöld tea füstösebb japán társával szemben, ami sokkal inkább üde, frissítő. Néhány jégkockával és gyümölcsdarabbal igazi nyári frissítő!

MATCHA TEA - ha már a zöld teáknál tartunk, a szuper divatos matcha teát sem hagyhatjuk ki a sorból. Hiszen ez is egy zöld tea fajta, viszont a leveleket teljesen porrá törik. A felhasználása igen népszerű és széleskörű, hiszen rengeteg ital és desszert alapját képezi.  

FEHÉR TEA - a fehér teát nem tart olyan sokáig feldolgozni mint a többi társát, emiatt enyhébb ízvilágot kölcsönöz. Ezért különösen gyümölcsökkel kombinálják ezt a nagyon kellemes ízű teát. 

PU-ERH TEA - úgynevezett utóérlelt teák csoportjába tartozik. Eredetvédett terméknem minősül, hiszen Kína szabályozta, hogy mely területekről származó teát lehet puerként tekinteni. Alapvetően érdekes, hogy korong formába préselik, így nem a hagyományos szálas vagy filteres verzióban találhatunk rá.

 

OOLONG TEA - azt hinnénk, hogy egy változata van pedig a legszélesebb skálán mozgó tea típus, egyes típusai a zöld teához, mások pedig a vörös (fekete) teához állnak közelebb. Ez attól függ, hogy mennyire hagyják a leveleket oxidálódni. Szakemberek szerint a legnagyobb tudást, szakértelmet igénylő tea típus.

 

Gyógyteák

 

Gyógyteák egy teljesen különböző kategória, hiszen ezek nem biológiai értelemen vett tea növényekből készülnek, hanem adott gyógyhatású növények leveleiből, virágaiból, terméseiből. Lessünk meg néhány hatásos gyógyteát, ami rendszeres fogyasztásra is bátran ajánlunk! 

CSIPKEBOGYÓ - amellett, hogy híres C-vitamin tartalmáról, az érrendszerünk működésében is hatalmas szerepet játszik. Erősíti az érfalakat, ennél fogva érszűkület, érelmeszesedés megelőzésére tökéletes. Igazán gyümölcsös és ízgazdag igazi felüdülés a testnek és a léleknek is!

KAMILLA - talán az egyik legismertebb gyógyhatású növény, amit előszeretettel használunk. Nem is csoda, hiszen gyulladáscsökkentő, görcsoldó, idegnyugtató. Többek között gyomor-, bél-, hólyag- és epezavaroknál, valamint sebkezelésre is ajánlott. Különösen a pientetőbb alvás kialakulásában van támogatásunkra.

GYÖMBÉR - ódákat lehetne zengeni a gyömbérről, egyszerűen fogalmazva egy csoda! Vérnyomáscsökkentő, hihetetlen immunerősítő, gyulladáscsökkentő és nem mellesleg telis-tele van ásványi anyagokkal! Szürcsölj el mindennap egy csésze,

MENTA - a mentának a frissítő hatásán túl, gyomornyugtató és relaxáló hatása is van, így igazi megkönnyebbülést tud nyújtani egy hosszú nap után. Próbáld ki, nekünk bevált!

CITROMFŰ - még egy gyógytea, ami minden porcikájával a jólétünkért dolgozik. Idegnyugtató, májserkentő, puffadásgátló és alvás elősegítő hatással bír. Így ha nehezen szenderülnél el esténként, egy csésze is segíteni fog a probléma megoldásában!