TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

Blog

Dühös lehetek a BACH-VIRÁGOKTÓL, avagy van-e a BACH-VIRÁGOKNAK mellékhatása?

Rabi Krisztina
2022.11.09 13:54
????Ennek nagyon egyszerű a magyarázata. A Bach-virágterápia a hagymahéj elvén működik.
Ez azt jelenti, hogy mindig a felszínen lévő érzelmi állapotra választunk eszenciát. Ahogy az az állapot harmonizálódik, megláthatjuk az eddig elfedett érzéseinket. Így a hagyma mélyebben lévő rétege a felszínre kerül.
De térjünk vissza a kérdés megválaszolására, amelyet példákon keresztül mutatok be.
Béla dühe
????Béla visszahúzódó csendes fiú, mondhatnánk őt szégyenlősnek is, ami főleg az értekezleteken nyilvánul meg, amikor sok ember előtt kell beszélnie.
Ennek alapján a MIMULUS (Bohócvirág) eszenciát szedi, mely az ismert félelmek Bach-virága. Telnek a napok, és Béla azt tapasztalja, hogy megjön a bátorsága, egyre jobban véleményt kezd nyilvánítani és a neki nem tetsző dolgokat dühösen a kollégái fejéhez vágja.
Béla eddig nem mert megszólalni, a Mimulus hatására félénksége oldódott és az addig felgyülemlett érzései a felszínre törtek. Dühös lett.
Mária dühe
????Mária fáradtságra panaszkodik, és arra, hogy nincs elég ideje magára, nem jut el sehova. Elmesélte, hogy minden házimunkát ő végez otthon, amivel a párjának akar kedveskedni. Eszébe sem jut, hogy segítséget kérjen, mert nem szeretné, ha emiatt kedvese megharagudna rá, vagy azt gondolná, hogy ő lusta, vagy gyenge. Ezért Mária CENTAURY (Kisezerjófű) Bach-virágeszenciát kezdett szedni, hogy tudja képviselni saját szükségleteit, tudjon nemet mondani, ha szükséges.
Egy idő után dühös lett a férjére, hogy miért nem segít neki, aztán később pedig magára, hogy miért nem állt ki eddig magáért.
Mária, eddig erőn felül tette a dolgát azért, hogy megfeleljen férje elvárásainak, fel sem merült benne, hogy nemet is mondhat. Amikor ez megfogalmazódott benne, átmeneti düh jelent meg nála.
Rozi dühe
????Rozi jókedvű, pörgős csajszi, mindenhol ott van, mindenkinek segít, kollégái nagyon kedvelik őt és élvezi, hogy ő van a középpontban.Mindenki azt hiszi, hogy Rozi jól van,hiszen ezt mutatja magáról.
De Rozi egyáltalán nincs jól. Párjával egy ideje fasírtban vannak, alig beszélnek egymással, már már a válás határán vannak. Azért, hogy Rozi szembenézzen és felvállalja nehézségeit AGRIMONY Bach-virágot szedet. Ahogy telnek a napok, Roziban törnek fel az érzések, amiket addig elnyomott magában, és a düh is felbukkan közöttük.
Rozi eddig elfojtotta érzéseit, álarcot hordott, ami most az AGRIMONY (Apróbojtorján) hatására lehullik. Ennek köszönhetően érzései elkezdek a felszínre történni, amely lehetőséget ad számára, hogy rendezze dolgait.
Bach-virágok mellékhatása
Az eddigi tapasztalatok alapján azt mondhatjuk, hogy a Bach-virágoknak nincsen mellékhatása.
Szóval, ne félj, ha szeded a Bach-virágokat, és valamilyen addig ismeretlen érzéssel találkozol. Azok eddig is benned voltak, csak most tudtak utat törni maguknak. Így lehetőséged nyílik arra, hogy foglalkozz velük, és visszaállítsd a belső békédet.
És visszatérve a hagyma héj elvhez, ilyenkor választhatunk újabb Bach-virágot, ami átsegít ezen a szakaszon is. A WALNUT (Dió) Bach-virágeszinca különösen jó az átmeneti helyzetek átvészelésére.
Így kerülünk egyre közelebb saját önmagunkhoz, ami a belső egyensúly meglétét, a harmónia újbóli megjelenését eredményezi. ????
A Bach-virágeszenciák használata nagyon egyszerű, bárki, életkortól függetlenül alkalmazhatja, és nem kell betartani olyan szabályokat, mint a homeopátiánál. Naponta 4×2 cseppet szedjél a kiválasztott eszenciából (maximum 6-7 félét használj egyszerre), amit bármilyen innivalóba betehetsz. vagy készíts keveréküveget.
Bach-virágok a belső harmónia visszaállításával támogatják jóllétünket.
Rabi Krisztina
Az angol The Bach Centre regisztrált Bach-virág konzulense (BFRP) vagyok. Az eszenciák 2007 óta töltik ki a mindennapjaimat. Munkám egyben a hobbim is. Célom, hogy minél többen megismerjék Bach doktor csodás rendszerét, mely szelíden átsegít minket a hétköznapok nehézségein.