A B-vitaminok családjába tartozó folát az ételekben természetesen előforduló vitamin. A folsav szervezet számára közvetlenül nem hasznosítható, ahhoz, hogy aktív, a test számára hasznosítható forma legyen belőle a szervezetben átalakítás szükséges, de sajnos nem mindenkinek a szervezete tudja ezt megtenni. Ahhoz hogy a folsav foláttá alakuljon több enzimnek kell közreműködnie.
A folát:
- A terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében.
- Részt vesz a normál aminosav-szintézisben.
- Hozzájárul a normál vérképződéshez.
- Hozzájárul a normál homocisztein-anyagcseréhez
- Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.
- Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Szerepet játszik a sejtosztódásban.
A várandósság az egyik legizgalmasabb időszak egy nő életében. A helyes táplálkozás és a megfelelő vitaminpótlás ilyenkor kiemelten fontos. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav/folát ellátottsága. A fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig feltétlenül figyelni kell a megfelelő pótlásra.
Felhasználási javaslat: Napi 1 kapszula
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva tartható.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
A fenti termék étrend-kiegészítő, mely nem minősül gyógyszernek és nem alkalmas betegségek kezelésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
OÉTI bejegyzési szám: 19835/2017