A vörösáfonya (latin nevén Vaccinium macrocarpon ) a három Észak-Amerikában őshonos gyümölcs egyike (a fekete áfonya és a szőlő mellett). A hagyomány szerint régen az áfonyabogyókat összezúzták, és sebek, illetve duzzanatok kezelésére használták; de alkalmazták még a C-vitaminhiány miatt fellépő, skorbut kezelésére is.
Rendkívül egészséges. Kiváló tápanyag- és ásványi anyag (Ca, Mg, K) valamint C-, B-, A-vitaminforrás. Összehasonlítva a többi magas fenol-tartalmú gyümölccsel, a fekete áfonyánál kétszer több, a körténél, szőlőnél 15-20%-kal több fenolt tartalmaz.
A benne lévő nagy mennyiségű fenol antioxidáns hatású, erősíti az immunrendszert, véd a fertőzések ellen, érvédő és sejtregeneráló, méregtelenítő, akadályozza a kőképződést, a gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulását, így kiemelkedő a betegségmegelőző hatása.
Aszkorbinsav tartalmának köszönhetően antioxidáns hatású tápanyag. Ennek révén hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához. Az aszkorbinsav pozitív hatással van az idegrendszer működésére, valamint szerepe van a kötőszövet megfelelő működésében. A termék E-vitamint is tartalmaz, ami szerepet játszik a szervezet általános védekező rendszerének működésében.
Felhasználási javaslat: Napi 1 lágyzselatin kapszula
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva tartható.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
A fenti termék étrend-kiegészítő, mely nem minősül gyógyszernek és nem alkalmas betegségek kezelésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
OÉTI bejegyzési szám: 4033/2008