Szafi Free Csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék (élesztős kenyérhez) 1000g
|
|
Egységár: | 1,78 Ft/g |
Elérhetőség: | Raktáron |
Szállítási díj: | 1.190 Ft |
Gyártó: | Szafi Free |
Gluténmentes, vegán lisztkeverék élesztős kenyér készítéséhez. |
Leírás és Paraméterek
Összetett ételérzékenység esetén ajánljuk, mivel sem a lisztkeverék, sem a kész kenyér nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, szóját, olajos magvakat, hüvelyeseket, kukoricát, rizst, burgonyát.
Továbbá azon ételérzékenyeknek is ajánljuk, akiknek valamilyen oknál fogva a rostfogyasztást is korlátozniuk kell, így a hasonló összetételű rostban gazdag kenyereket nem tudják fogyasztani.
A napi kenyéradag meghatározásához mindenképp figyelembe kell venni egyénileg az orvos által előírt, vagy az egyéni intoleranciaszinthez igazított napi fogyasztható rost mennyiséget, és a kész kenyér rosttartalmát!
- vegán
- gluténmentes
- tejmentes
- tojásmentes
- szójamentes
- hozzáadott cukor mentes
- kukorica, burgonya, rizsmentes
Összetevők: Gluténmentes lisztkeverék (hajdinaliszt, kölesliszt, édesburgonyaliszt), tápióka keményítő, útifűmaghéjliszt.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat!
Átlagos tápérték | 100 g lisztkeverékben | 100 g kisült kész kenyérben* |
energia: | 1502 kJ / 354 kcal | 933 kJ / 220 kcal |
zsír: - amelyből telített zsírsavak: |
1,7 g 0,4 g |
1,3 g 0,4 g |
szénhidrát: - amelyből cukrok: |
74,7 g 1,4 g |
45,8 g 1 g |
rost: | 5,2 g | 3,2 g |
fehérje: | 7,5 g | 4,8 g |
só: | 0,02 g | 0,82 g |
*A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján, 1 g kókuszolaj felhasználásával. |
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Felhasználási javaslat:
Hozzávalók (495 grammos kenyérhez):
- 300 g Szafi Free Csökkentett rosttartalmú gluténmentes vegán kenyér lisztkeverék
- 3 g porélesztő
- 1 g szódabikarbóna
- 4 g só
- 275 g langyos víz
- 20 g frissen facsart citromlé
- 1 g olajjal fújjuk vagy kenjük le a tetejét (elhagyható!)
Elkészítés:
A langyos vízben oldjuk fel a sót, az élesztőt, és a szódabikarbónát, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a robotgép spirál szárával keverjük jól össze.
Egy spatula segítségével öntsük a masszát kb. 12*21 cm-es kenyérformába (vagy szilikonos, vagy olajjal kifújt fémformába)
Vizes spatulával simítsuk el a tetejét.
Meleg helyen (vagy 50 fokos sütőben) kelesszük 40-50 percig.
Közben melegítsük elő a sütőt (de akkor már ne legyen a kenyér a sütőben, ha esetleg ott kelesztenénk!).
Végül 210 fokra előmelegített forró sütőben (alsó - felső program) 55 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve kemény a kérge, de később jól szeletelhető.
FONTOS MEGJEGYZÉSEK:
- Kizárólag frissen facsart citromlevet használjunk, a bolti 100%-os citromlevek nem alkalmasak ehhez a kenyérhez, mert a friss citrom savassága szükséges!
- A kenyér miután kihűlt, szeletelve lefagyasztható. Szoba hőmérsékleten hamar kienged, és újra fogyasztható lesz.
- Szobahőmérsékleten, zacskóban tárolva napokig finom puha marad.
Allergének | Gluténmentes |
Íz | Sós ételekhez |
Kiszerelés (g) | 1000 g |
Kiszerelés (kg) | 1kg |
Összetevők | Paleo |