Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > >

Tápióka puding mogyivajas-málnás szósszal

Igazi nyárváró finomság :)

 

Hozzávalók:
  • 50g tápiókagyöngy
  • 5-6dl kókusztej
  • fagyasztott málna (vagy ha nyár van, sima málna smiley )
  • vanília aroma / vaníliarúd
  • 1 ek. mogyoróvaj
  • 2-3 kocka étcsokoládé
  • eritrit

 

Elkészítés:

A tápiókagyöngyöt áztassuk be langyos vízbe úgy, hogy a víz épphogy ellepje őket. Hagyjuk állni 15-20 percet. Ne lepődjünk meg, a gyöngy teljesen fel fogja szívni a vizet. Ezután kezdjük el melegíteni a kókusztejet, adjunk hozzá ízlés szerint édesítőt (én eritritet használtam), majd mielőtt elkezdene forrni adjuk hozzá a gyöngyöket. Öntsük bele a vanília aromát (vagy kapard ki a vaníliarúd magjait, és azt rakd bele), majd sűrű kevergetés mellett nagyjából 3-4 percig főzzük. Amikor az állaga már "pudingszerű", akkor van kész. Öntsd bele még melegen a tálalópoharakba, majd hagyd kihűlni.

Közben készítsd el a szószt: Turmixold össze a málnát, a mogyoróvajat és az étcsokit. Ha túl sűrű az állaga, rakj hozzá egy nagyon kevés kókusztejet. A szósz kész :) 

Öntsd a szószt a puding tetejére, és már fogyaszthatod is :)

 

A szószt rakhatod a pohár aljára is, ekkor cseréld meg a két folyamatot :)

 

Keresés