Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Itt jársz: > >

Vegán, lisztmentes brownie fekete babból

 

Elsőre furcsának, vagy szokatlannak tűnhet, hogy a brownie alapja a fekete bab, de aki szeret kísérletezgetni az alternatív hozzávalókkal, az már találkozhatott avokádó vagy éppen cukkini alapú süteménnyel is. Hidd el, nem fogsz csalódni! Ez lesz AZ egészséges brownie, amit újra és újra el fogsz készíteni!

Íme hát a recept:

 

Hozzávalók:
  • 250g fekete bab
  • 2 ek kakaópor (10g)
  • 40g zab
  • ¼ tk só
  • 75g juharszirup, méz vagy agavé szirup
  • 40g kókusz vagy más növényi olaj
  • 2 tk vanília aroma
  • ½ tk sütőpor
  • 115-140 g aprított csokoládé (ízlés szerint)

 

Elkészítés:

A hozzávalókat (a csokoládét kivéve) jó alaposan dolgozzuk össze egy aprítógépben, amíg teljesen sima állagúvá nem válik. Adjuk hozzá a csokidarabokat, majd öntsük a keveréket egy sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott tepsibe. Ízlés szerint szórhatunk még extra csokoládét a tetejére. 175 fokra előmelegített sütőben 15-18 percig süssük a brownie-t. Sütés után hagyjuk hűlni legalább 10 percig, utána megpróbálhatjuk felvágni. Ha kissé nyersnek érezzük, berakhatjuk egy éjszakára a hűtőbe, ahol varázslatosan meg fog szilárdulni.

 

forrás: https://chocolatecoveredkatie.com/2012/09/06/no-flour-black-bean-brownies/?fbclid=IwAR15S0vJ5cpLJCvyF5qechesmXSVe3EI51PIN8nj04tZXUCGqMVztHnGifg

Keresés