Miért szükséges napi rendszerességgel K2-vitamint fogyasztania?
- A K-vitamin részt vesz a normál csontozat fenntartásában
- A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban.
Története
Weston A. Price (clevelandi fogorvos, 1870-1948) kutatásai során arra kereste a választ, hogy a nyugati civilizációtól távol élő primitív népcsoportok mitől erősebbek, mint a legtöbb mai ember. Price megvizsgálta a primitív népek ételeit, összehasonlította az észak amerikai modern ételekkel, és azt vette észre, hogy a bennszülöttek ételei, jóval több vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Így indult a k2 vitamin felfedezése.
Kutatásai során felfedezett egy új zsírban oldódó tápanyagot, amit elnevezett X-faktornak. Ezt a tápanyagot, megtalálta a halakban, belsőségekben és a legeltetett állatok tejéből készült vajban.
Hiányos táplálkozás és K2-vitamin hiányról:
- Sokan még mindig kerülik a tojás fogyasztást, ami a legjobb MK4 típusú K2-vitamin forrás.
- Sokan kerülik a zsíros ételeket, mert félnek az érelmeszesedéstől.
- A pizzánkon nem érlelt sajtot kapunk hanem értéktelen „sajtkészítményt”, ami nem tartalmaz egyáltalán MK7-et.
- Nem eszünk erjesztett szójaterméket, mert nem része a nyugati étrendnek, pedig ez a leggazdagabb MK7 forrás.
- Nem eszünk legeltetett állat húsát illetve tejét, mert kétszer-háromszor drágább, mint a nagyüzemi tenyésztett állati termékek.
- Viszont elterjedtek az antibiotikumok, amik végleg leállítják a bélflóra amúgy is szegényes képességét ennek a vitaminnak az előállítására.
-
Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula étkezés közben
Tárolási feltételek: 25° alatti, száraz, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
A fenti termék étrend-kiegészítő, mely nem minősül gyógyszernek és nem alkalmas betegségek kezelésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
OÉGYI bejegyzési szám: 20237/2018