Supreme C komplex = 500mg c-vitamin + 210 mg bioflavonoid
A Vitaking Supreme C-500mg vitamin komplex egy olyan kiváló C-vitamin készítmény, ami ötvözi a kiváló minőséget és a nagy potenciát. A C-vitaminon kívül nagyon nagy mennyiségben tartalmaz citrus-bioflavonoidokat: kapszulánként 210 mg-ot.
Supreme C 500mg flavonoidokkal
Mik azok a flavonoidok?
Szent-Györgyi Albert írta le elsőként az általa P-vitaminnak keresztelt, akkor még alig meghatározott összetevőt. “P” mint permeabilitás (áteresztőképesség). Innen az elnevezés. Az orvosi tapasztalat ugyanis azt mutatta, hogy valami köze van ennek a tápanyagnak a vérerek átjárhatóságához. És mivel a harmincas években ez létfontosságúnak (vitálisnak) tűnt a vitaminok közé sorolta, mint abban az időben számos más létfontosságú mikrotápanyagot.
Ma már nem hivatkozhatunk ezekre mint P-vitamin, hanem a kevésbé népszerű flavonoid vagy egyes helyeken bioflavonoid elnevezést akasztotta rájuk az orvosi szakma. Némileg indokolt ez a szigor a nómenklatúrában (tudomány szakszavainak összessége) mivel nem egy jól meghatározható molekuláról beszélünk, hanem több mint negyven féle, hatásában hasonló, de kémiájában eltérő növényi tápanyagról beszélünk.
A citrusfélék (narancs, citrom, grapefruit, mandarin) számos különféle flavonoidot tartalmaznak. A legnagyobb mennyiségben fellelhető heszperidin, kvercetin, rutin és naringin mellett számos egyéb kisebb arányban jelen lévő vegyületről van szó.
A C-vitamin hozzájárul:
- Az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.
- A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
- Az idegrendszer normál működéséhez.
- A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
- Az immunrendszer normál működéséhez
- A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
- A fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.
- Az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
- Fokozza a vas felszívódását.
- A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
- Az erek normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A normál csontozat fenntartásához.
- A porcok normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogíny normál állapotának fenntartásához.
- A bőr normál állapotának, működésének fenntartásához.
- A fogak normál állapotának fenntartásához.
Egy kis történelem – és a C-vitamin név eredete
Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta.
Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés)
Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)
C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is, és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.
Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.
Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula étkezés közben
Tárolási feltételek: 25° alatti, száraz, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
A fenti termék étrend-kiegészítő, mely nem minősül gyógyszernek és nem alkalmas betegségek kezelésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
OÉGYI bejegyzési szám: 19512/2017