TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

Vitaking Supreme C-vitamin 500mg kapszula 60db

Vitaking Supreme C-vitamin 500mg kapszula 60db
Vitaking Supreme C-vitamin 500mg kapszula 60db
A Supreme C 500mg komplex az egyik legjobb Vitaking C-vitamin készítményünk. Kapszulánként 500mg C-vitamint + 210 mg Citrus bioflavonoidot tartalmaz. A flavonoidok növényekben található vegyületek és a növényvilág nagy részének színpompája ezekből származik. Sok gyógynövény ezeknek az anyagoknak köszönheti előnyös tulajdonságait.
Bővebben
Gyártó :
Vitaking
Funkció :
Immunerősítés
További adatok
Beszerzés alatt
Nem vásárolható!
Részletek

Supreme C komplex = 500mg c-vitamin + 210 mg bioflavonoid

A Vitaking Supreme C-500mg vitamin komplex egy olyan kiváló C-vitamin készítmény, ami ötvözi a kiváló minőséget és a nagy potenciát. A C-vitaminon kívül nagyon nagy mennyiségben tartalmaz citrus-bioflavonoidokat: kapszulánként 210 mg-ot.

 

Supreme C 500mg flavonoidokkal

Mik azok a flavonoidok?

Szent-Györgyi Albert írta le elsőként az általa P-vitaminnak keresztelt, akkor még alig meghatározott összetevőt. “P” mint permeabilitás (áteresztőképesség). Innen az elnevezés. Az orvosi tapasztalat ugyanis azt mutatta, hogy valami köze van ennek a tápanyagnak a vérerek átjárhatóságához. És mivel a harmincas években ez létfontosságúnak (vitálisnak) tűnt a vitaminok közé sorolta, mint abban az időben számos más létfontosságú mikrotápanyagot.

Ma már nem hivatkozhatunk ezekre mint P-vitamin, hanem a kevésbé népszerű flavonoid vagy egyes helyeken bioflavonoid elnevezést akasztotta rájuk az orvosi szakma. Némileg indokolt ez a szigor a nómenklatúrában (tudomány szakszavainak összessége) mivel nem egy jól meghatározható molekuláról beszélünk, hanem több mint negyven féle, hatásában hasonló, de kémiájában eltérő növényi tápanyagról beszélünk.

 

A citrusfélék (narancs, citrom, grapefruit, mandarin) számos különféle flavonoidot tartalmaznak. A legnagyobb mennyiségben fellelhető heszperidin, kvercetin, rutin és naringin mellett számos egyéb kisebb arányban jelen lévő vegyületről van szó.

 

A C-vitamin hozzájárul:

  • Az immunrendszer normál működéséhez intenzív test­mozgás alatt vagy azt köve­tően.
  • A normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz.
  • Az idegrendszer normál műkö­déséhez.
  • A normál pszichológiai funkció fenntartásához.
  • Az immunrendszer normál működéséhez
  • A sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
  • fáradtság és a kifáradás csök­kentéséhez.
  • Az E-vitamin redukált formájának regenerálásához.
  • Fokozza a vas felszívódását.
  • A normál kollagénképződéshez és ezen keresztül:
    • Az erek normál állapotának, műkö­désének fenntartásához. 
    • A normál csontozat fenntartásához. 
    • A porcok normál állapotának, műkö­désének fenntartásához. 
    • A fogíny normál állapotának fenntar­tásához. 
    • A bőr normál állapotának, működésének fenntartásá­hoz. 
    • A fogak normál állapotának fenntartásához.   
 

Egy kis történelem – és a C-vitamin név eredete

Az 1920-as évek végén Szent-Györgyi Albert ismeretlen anyagot talált a mellékvesében. Megállapította összetételét (C6H8O6) ami előbb a hexuronsav, később pedig az aszkorbinsav nevet kapta.

 

Később Szegeden felfedezte, hogy hogyan lehet nagyobb mennyiségben előállítani ezt a szerves savat. (Szerves vegyületnek alapvetően a széntartalmú vegyületeket tekintik. Az összes vitamin ilyen, van bennük szén-szén és / vagy szén-hidrogén kötés)

 

Aszkorbinsav = A- fosztóképző + scorbuticus (jelentése: skorbut)

C-vitamin = L-aszkorbinsav , ha gyümölcsből vonják ki akkor is, és ha laborban állítják elő akkor is ugyan azt a vegyületet kapjuk.

 

Az aszkorbinsav egy igen sérülékeny vegyület, például hő hatására elég  gyorsan elbomlik. Tehát ha zöldségeket, gyümölcsöket főzzük, sütjük, akkor gyakorlatilag megsemmisítjük a C-vitamin tartalmukat.

 

Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula étkezés közben

 

Tárolási feltételek: 25° alatti, száraz, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó.

Figyelmeztetés:

Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
A fenti termék étrend-kiegészítő, mely nem minősül gyógyszernek és nem alkalmas betegségek kezelésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!

 

OÉGYI bejegyzési szám: 19512/2017

Adatok
Kiszerelés
60
Formula
Kapszula
Hatóanyag tartalom
500
A Vitaking-ről
A Vitaking® magyar cég, amely az elmúlt években komoly beruházásokat végzett, köztük egy saját laboratóriumot is létrehozott, és mára közel 200 termék gyártójaként vagy importőreként van jelen a magyar piacon. Saját laborukban minden terméket bevizsgálnak, és folyamatos fejlesztésekkel azon dolgoznak, hogy hozzásegítsenek mindenkit az egészségesebb és minőségibb élethez. Kizárólag csak az Országos Gyógyszerészeti- és Élelmezés egészségügyi Intézet által bevizsgált termékeket forgalmazzák.
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek