A Goji bogyó rendkívül gazdag vitamin- és ásványi anyag, poliszacharid, aminosav és omega-3 zsírsav-forrás. Alacsony a kalóriatartalma, zsírszegény, több mint 21% rostot, közel 20 féle aminosavat és esszenciális zsírsavat tartalmaz, és antioxidáns tartalma az egyik legmagasabb az élelmiszerek között, közel 10-szerese a narancsénak. A narancshoz képest C-vitamin tartalma is jóval, 3-szor magasabb, ezzel a Goji bogyó tartalmazza a legkoncentrálabb formában ezt az alapvető vitamint. Káliumtartalma is kimagasló, a banánhoz képest 4-szeres mennyiséget tartalmaz.
A Goji bogyó gyógyhatásai
A Goji bogyó számos kutatás alapját képezte már, leginkább közérzetjavító, neurológiai és pszichológiai hatásai, valamint gyomor-bélrendszeri funkciókat és a szív- és érrendszeri egészséget támogató hatásai miatt.
Erősíti az immunrendszert és segít az influenza elleni védekezésben
A Goji bogyónak magas a C- és az A-vitamin tartalma, antioxidánsként is kiemelkedő, immunerősítő hatású növény. E tápanyagok az immunrendszer építésének kulcsai, melyek együttesen hozzájárulnak a gyakori betegségek megelőzéséhez (pl. megfázás, influenza). A Goji bogyóban található antioxidánsok közül a karotinoidok, mint például a zeaxantin és a C-vitamin prekurzorok a legszélesebb körben kutatott összetevők.
Segít a szem és a bőr egészségének megőrzésében
A Goji bogyó előnyei közül kiemelkedő a makula degenerációval szembeni védelem, amely az idősebb korosztály vakságának vezető oka. A Goji bogyó a makula degeneráció természetes kezelésében kiemelkedő szerepet tölt be, mivel magas antioxidáns tartalmánál fogva (melyek közül e tekintetben kiemelendő a zeaxantin) előnyösen hat a látásra, sőt, a bőr egészségére is. Segíthet megakadályozni ugyanis az UV fény károsító hatásait, semlegesíti a szabad gyököket és az oxidatív stressz egyéb formáit.
Védi a májat
A Goji bogyóról azt tartják, hogy májvédő hatású, és más gyógyhatású növényekkel, gombákkal (pl. ganoderma) együtt kiválóak a máj tisztítására. A Goji bogyóban található cerebrozid vegyületek megőrzik a máj mitokondriális glutation szintjét, ezáltal csökkentik a sejtkárosodás mértékét e létfontosságú szervünkben. A bogyók germánium tartalma, az anitoxidánsok és poliszacharidok szintén jótékony hatást gyakorolnak a májműködésre.
Energizáló, hangulatjavító
A Journal of Alternative and Complimentary Medicine tanulmánya szerint a Goji bogyóból készült gyümölcslé rendszeres fogyasztása növeli az energiaszintet, a hangulatot és javítja az emésztést. Azok a résztvevők, akik a vizsgálatban két hétig fogyasztották a Gojiból készült juice-t, az általános közérzetük javulásáról, emelkedett energiaszintről és a jobb emésztőrendszeri működésről számoltak be. A Goji fogyasztását emiatt edzések előtt is ajánlják.
Hozzájárul a vércukorszint szabályozásához
Különösen hasznos étrend-kiegészítő a Goji cukorbetegek számára, hiszen a bizonyítékok azt mutatják, hogy a javítja az inzulinérzékenységet, és képes kiegyenlíteni a szervezet vércukorszintjét. Ráadásul a cukorbetegség egyik leggyakoribb szemészeti szövődménye, a diabéteszes retinopátia esélye is csökkenthető a Goji bogyó által, köszönhetően a látásra gyakorolt előnyös hatásainak.
Felhasználási javaslat: Természetes étrendkiegészítőként naponta 3x1 kapszula bőséges folyadékkal lenyelve. Ajánlatos legalább napi 1-2 liter folyadék fogyasztása.
Összetevők: Goji kivonat por 10:1, zselatin (kapszula), mikrokristályos cellulóz, magnézium-sztearát
Hatóanyag
|
1 kapszulában
|
Napi adagban
|
Goji kivonat por 10:1
|
300mg
|
900mg
|
Tárolási feltételek: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
A fenti termék étrend-kiegészítő, mely nem minősül gyógyszernek és nem alkalmas betegségek kezelésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!