N&Z Nádcukor
A hagyományos répacukor kitűnően karamellizálható alternatíváját szerezheti be. Tökéletes kávé és tea ízesítésére, emellett a kelt tésztákhoz, linzerekhez,
lekvárokhoz, fagylaltokhoz, gyümölcslevekhez is kiváló választás.
A hagyományos répacukor helyettesítésére ma már több lehetőségünk van, a nádcukor pedig az egyik remek választás. Fontos megjegyezni, hogy ne
keverjük össze a barnacukorral. A barnacukor valójában színezett fehércukor, aminek a színét a barna cukorszirupnak, a melasznak köszönheti. A
nádcukor viszont természetesen előállított édesítőszer, melyet a cukornád levágása után sajtolással nyernek ki, majd centrifugálás és szárítás után készítik el.
Leginkább a gasztronómiában mutatkozik meg a nádcukor és a hagyományos répacukor közötti különbség. A nádcukor íze lágyabb, kevésbé édes, enyhén karamellás, így tökéletesen illik süteményekhez, desszertekhez és italokhoz
egyaránt. Gyakorlatilag minden olyan ételben használható, ahol hagyományos répacukrot alkalmaznánk.
A nádcukor gazdag ízvilágával és sokoldalúságával kitűnő választás a konyhában. Nem csak édesít, hanem különleges aromát és textúrát is kölcsönöz az ételeknek. Például, ha csokoládéval párosítjuk, mélyebb kakaós ízt érhetünk el vele, és karamelles íze a péksütemények ízét is tovább gazdagíthatja. (Fontos megjegyezni, hogy sütemények állagát tekintve kissé másképp viselkedhet, mint a hagyományos répacukor.)
A nádcukor továbbá remekül használható szószok, mártások és glazúrok készítésére, húsoknál mézes, karamellás bevonatot érhetünk el vele.
Átlagos tápérték 100 g-ban:
Energia: 1683 kJ/396 kcal;
Zsír: 0 g,
amelyből telített zsírok: 0 g;
Szénhidrát: 99,4 g,
amelyből cukrok: 99,4 g;
Fehérje: 0 g;
Só: 0 g
Tartalmaz: 100% nádcukor
Minőségét megőrzi: korlátlan ideig.
Tárolás: száraz, hűvös helyen
Kiszerelés: 1000 gramm