TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

AGRIMONY - APRÓBOJTORJÁN

AGRIMONY - APRÓBOJTORJÁN
AGRIMONY - APRÓBOJTORJÁN
A megmagyarázható, leírható dolgoktól való félelemre, például betegségtől, fájdalomtól, szegénységtől, sötéttől, egyedülléttől, szerencsétlenségtől való félelemre. A mindennapi élet félelmeire. Az ilyen típusú emberek titkolják, csendesen viselik félelmeiket, melyekről nem szívesen beszélnek másoknak. – Dr. Edward Bach – A tizenkét gyógyító és más orvosságok
Bővebben
Gyártó :
A.Nelson&CoLtd.
Gyártói Cikkszám :
Bach1
További adatok
Azonnali szállítás
3 990 Ft
Egységár: 200 Ft/ml
A vásárlás után járó pontok: 80 Ft
Részletek

AGRIMONY-Apróbojtorján olyan „derűs, jókedvű, humoros emberek, akik szeretik a békét, szomorúak lesznek a vitáktól és veszekedésektől, kitérnek ez elől, ami sokszor megegyezik a feladással. Bár általában vannak problémáik, zaklatottak, nyugtalanok és gondterheltek lélekben vagy testben, gondjaikat mégis humoruk és tréfálkozásaik mögé rejtik, és nagyon jó barátként ismerik őket. Gyakran mértéktelen mennyiségű alkoholt és drogot fogyasztanak, azért hogy felpörgessék és segítsék önmagukat, hogy problémáikat jókedvűen tudják elviselni.” – Dr. Edward Bach

Biztos vagyok benne, hogy mindenki találkozott már olyan emberrel, akiről később kiderült, hogy mennyi gondja problémája van, és senki nem tudta róla. Mert ő jókedvű volt, mindig mosolygott. Ő mozgatta a társaságot, állandóan viccelődött. Mindig mindenkire volt ideje, szívesen kávézott, elment segíteni, beszélgetett, szívesen ment a buliba, ha hívták. Senki sem gondolta, hogy milyen szomorú, hogy nehézségekkel küzd, mert álarcot hordott, menekült saját maga és problémái elől. Addig, amíg mással volt elfoglalva nem kellett a saját dolgaival foglalkozni. Ezért volt mindig társaságban, sőt maga elől is elrejtette gondjait.

Az AGRIMONY-Apróbojtorján típusú emberről sohasem derül ki, hogy hogyan érzi valóban önmagát, mert nem beszél róla, nem tudja kimutatni és megosztani érzéseit. Ő a boldogság látszata mögött aggodalmat, szorongást, komoly belső kínokat él meg.

Gwenda Kyd, vegyész és Bach-virág tanácsadó, a Cambridgei Egyetem munkatársa, ahol a növényeket kutatja. Természetesen a Bach-virágokra is sor került, így jóvoltából sok érdekességet megtudhatunk róluk. Gwenda hozzájárulását adta, hogy lefordítsuk írásait, fogadjátok szeretettel. Írásait könyv formában is közreadta, The Plants of Dr Bach címmel.

Agrimony-Apróbojtorján Bach-virágeszencia

AGRIMONY-Apróbojtorján

Latin név: Agrimonia eupatoria

Eszenciakészítés módszere: napoztatásos

Felfedezése: Cromer, 1930

Egy virág, sok néven

Az angolszász vidékeken sokféle néven ismert ez a virág. A hosszú, sárga virágfüzérei miatt az templomtoronynak is hívják.
John Gerald herbalista (1564-1637) állítása szerint, hasznos növény azok számára, akiknek elégtelen a májműködése, innen ered a  májnövény név.
Másik közismert neve a filantróp* (jelentése: Emberbarát. Olyan ember, aki tevékeny módon szereti embertársait: segít, jótékonykodik.), ami a jótékony tulajdonságaira utalhat.
Termése szívesen akaszkodik bele ruhába, mintha csatlakozni szeretne hozzánk az utunkon. Emiatt a jellemzője miatt, kapott egy másik elnevezést is: ragadós fű.

Magyarországon is sokféle néven ismert: közönséges párlófű,  apróbojtorján, patikapárlófű, agrárnyom, királyné asszony káposztája, Szent Pál füve, hattyúfű, körömfű, koldustetű.

Fitoterápia: AGRIMONY-Apróbojtorján

A népi gyógyítás  vérzéscsillapítására, főzetét köszvényre, sárgaságra kezelésére, hashajtónak és erősítőnek használta. Ez a virág volt Arquebuse víz egyik összetevője, amelyet már  a XV. században is használtak a kézifegyverek okozta sebek gyógyítására. Napjainkban bőrproblémák kezelésére alkalmazzák.

Az agrinomy név, a görög argemone szóból eredhet, ami olyan növények elnevezésére használták, amelyek a szemet gyógyították. Napjainkban is használják a szemfürdőkhöz a fáradt szemek frissítésére.

A föld feletti részeit napjainkban növényi gyógyszerként használják gyermekkori gyermekkorban előforduló hasmenésre, nyálkás vastagbélgyulladásra, húgyúti fertőzésekre, torokgyulladásra és sebek kezelésére.

A növény sárga festékanyagot termel, amely az évszak múlásával sötétedik.

Hatóanyaga: Agrimpophol

A növény egyik összetevője az agrimophol, mely bélférgek kiűzésesére használható. A paraziták az agrimophol hatására elvesztik a tapadásukat a vastagbél nyálkahártyáján vagy a hólyagon. használható még galandférgesség (taeniasis) és vérmételyfertőzés (schistosomiasis) esetén.

Ez a hatóanyag szintén hatásos folyami vakságot okozó parazita féreg  , valamint több ismert baktérium esetén, mint például az E. coli és a Staphylococcus és az ezek okozta vérhas és hastífusz ellen.

Agrimony Apróbojtorján hatóanyaga az agrimophol

Agrimophol

Adatok
Kiszerelés
20
Formula
Cseppek
Hatóanyag tartalom
0
Célcsoport
Felnőtt
Csomagolás
Üveg
Bach-virágesszencia

Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos már az 1930-as években kulcsfontosságúnak tartotta, hogy megismerje betegei érzelmi- és gondolatvilágát, és ezt figyelem-be véve kezelje őket.Meghatározott 38 alap érzelmi állapotot, – amit később hét különböző csoportba sorolt – melyek mindegyikére elkészített egy-egy eszenciát. Ezek előállításához virágokat, növényi részeket és forrásvizet használt fel.Így születtek az eredeti Bach®-virágeszenciák, melyek támogatást nyújthatnak azokban az érzelmi kihívásokban, amikkel a mindennapi élet során találkozunk. Az Originál Bach®-virágeszenciák népszerűsége 1930 óta töretlen, ma már több millió ember használja szerte a világon Bach doktor cseppjeit.

Az Originál Bach®-virágok

Dr. Edward Bach korának elismert kutatóorvosa, bakteriológusa 38 alapvető negatív lelki állapotot határozott meg és elkészítette a hozzájuk kapcsolódó virágeszenciákat virágokból vagy növényi részekből. Londoni praxisát feladva vidékre költözött Sotwellbe, egy Mount Vernon nevű falusi házba, ahol folytatta kutatásait asszisztensével Norah Weeksszel. Ma ez a ház ad otthont a The Bach Centrenek. Mind a mai napig itt készülnek az anyatinktúrák – ami az első lépés az eszenciák elkészítésében –, dr. Edward Bach utasításai alapján. A legtöbb virág és növény az eredeti gyűjtőhelyéről, a The Bach Centre kertjéből származik, ahol azokat dr. Bach az 1930-as években megtalálta.Az Originál Bach®-virágeszenciák és készletekA 38 féle Originál Bach®-virágeszencia 10 és 20 ml-es kiszerelésű készletben, egyesével pedig 20 ml-es üvegekben kapható.A dobozok a 38 Originál Bach®-virágeszenciát és 2 üveg Originál RESCUE® cseppet tartalmaznak. A 10 ml-es szett speciális belső kiképzése lehetővé teszi, hogy 20 ml-es eszenciákat tegyen a helyükre. A 20 ml-es szett tartalmaz még 2 db üres keverék üveget is. A belső borításon található eszencianevek feliratai egyszerűvé teszik a szükséges szer megtalálását. Ezek a készletek professzionális felhasználásra is alkalmasak, valamint kitűnő ajándékok lehetnek Bach®-virág szakértőknek és a hétköznapjaikban az eszenciákat rendszeresen használók számára is.Keresse az eredetiséget igazoló logót!

Bach-virágterápia választó

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek