Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

ASPEN - REZGŐNYÁR

Ár:
3.990 Ft
A megmagyarázható, leírható dolgoktól való félelemre, például betegségtől, fájdalomtól, szegénységtől, sötéttől, egyedülléttől, szerencsétlenségtől való félelemre. A mindennapi élet félelmeire. Az ilyen típusú emberek titkolják, csendesen viselik félelmeiket, melyekről nem szívesen beszélnek másoknak. – Dr. Edward Bach – A tizenkét gyógyító és más orvosságok
Egységár: 199,50 Ft/ml
Cikkszám: 741273004325
Gyártó: A. Nelson & Co Ltd.
Raktárkészlet 1: Raktáron
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

ASPEN-Rezgőnyár : “Meghatározhatatlan, ismeretlen félelem, amelyre nincs magyarázat vagy indok. Rettegés egy valamilyen bekövetkező  borzalmas dologtól, de pontosan nem tudni, hogy mi az. Ezek a határozatlan, megmagyarázhatatlan félelmek kísérthetnek nappal és éjszaka. Az ettől szenvedők gyakran félnek elmondani problémájukat másoknak.” – Dr. Edward Bach

Ez egy olyan félelem, aminek igazán nem tudjuk megmondani az okát. Olyan  sejtelmes érzés, amikor rossz az előérzetünk, de nem tudunk értelmes magyarázatot adni rá. Mindenre össze rezzenünk, szoktuk is mondani, hogy: Reszket, mint a nyárfa levél. Ennek a mondásnak későbbiekben még lesz jelentősége, emlékezzünk rá!

Gwenda Kyd, vegyész és Bach-virág tanácsadó, a Cambridgei Egyetem munkatársa, ahol a növényeket kutatja. Természetesen a Bach-virágokra is sor került, így jóvoltából sok érdekességet megtudhatunk róluk. Gwenda hozzájárulását adta, hogy lefordítsuk írásait, fogadjátok szeretettel. Írásait könyv formában is közreadta, The Plants of Dr Bach címmel.

Aspen-Rezgőnyár Bach-virágterápia

Aspen Foto: wired.com

ASPEN-Rezgőnyár

Latin név: Populus tremula

Módszer: forralásos

Felfedezés éve: 1935

Legendás rezgőnyár

Ezt a fát népiesen asszony nyelvnek is hívják az angolszász vidékeken utalva arra, hogy úgy mozog a fa levele, mint a pletykás nő nyelve, aki mindig beszél. A legenda szerint a Sátán azt mondta, hogy a nők olyanok, mintha nyárfa levél lenne a szájukban, amikor beszélnek.

A görög nyelvben az aspis szó, kerek pajzsot jelent, innen ered a fa elnevezése is.

A rezgő nyárt evezők készítésére, vízikerék lapátok, sebészeti rögzítő sínek, és pajzsok készítésére használták.

A rezgőnyárról azt tartották, hogy a fa úgy reszket, mint amikor a fájából a keresztfát készítik. Továbbá ez volt az egyetlen fa, ami nem hajtott fejet az elhaladó kálváriai menet előtt.

Egyes vidékeken úgy gondolták, hogy az ASPEN-Rezgőnyár átkozott. Mások viszont pont az ellenkezőjét hitték. Úgy vélték, hogy áldott és ezért készítettek belőle rágókát a gyerekeknek, amikor jött a foguk.

Úgy tartották, hogy ha a fát a ház bejáratának közelébe ültetik, akkor az, távol tartja a tolvajokat.

Egy másik legenda szerint, ha a nyárfa leveléből készült koszorút tettek a fejükre, akkor az, védelmet nyújt a viselőjének a túlvilágiak látogatása esetén, illetve elriasztja őket, ezért találhattak néha az ősi sírokban ilyen koszorúkat.

Aspen-Rezgőnyar Bach-virágterápia

Fitoterápia: ASPEN-Rezgőnyár

A rezgőnyár kérge szalicilátokat, (a nyír és fűzfában szintén megtalálható), a rokonvegyület populint, és szalicilsav származékot, szalicint tartalmaz.

Az ASPEN-Rezgőnyár kérgét, hagyományos népgyógyászatban váltóláz kezelésére használták. Az előbb felsorolt hatóanyagok miatt. A szalicilátokat napjainkban is alkalmazzák a gyógyászatban, acetil-szalicilsav vagy közismert nevén Aspirin formájában.

Levélnyele lapos, és rugalmas közel vannak a levél lemezhez, ami a fára olyannyira jellemző zizegő, rezgő levélmozgást okoz. Ez lehet az oka annak, hogy malária kezelésére is használták, ami gyakran erős hidegrázással és borzongással, vacogással jár együtt, ami emlékeztet a levelek reszketésére.

Hatóanyaga: populin

A kéreg szalicilátokat, (a nyír és fűzfában szintén megtalálható), a rokonvegyület populint, és szalicilsav származékot, szalicint tartalmaz.

Aspen-rezgőnyár hatóanyaga a populin

Populin

Alkalmazás

, , ,

Gyártó

Mennyiség

Mértékegység

Módszer

Felfedezés éve

Csoportosítás

Latin név

Célcsoport Felnőtt
Csomagolás Üveg
Formula Cseppek
Kiszerelés (db) 1 db
Kiszerelés (ml) 20ml

Bach-virágesszencia

Dr. Edward Bach (1886-1936) angol orvos már az 1930-as években kulcsfontosságúnak tartotta, hogy megismerje betegei érzelmi- és gondolatvilágát, és ezt figyelem-be véve kezelje őket.Meghatározott 38 alap érzelmi állapotot, – amit később hét különböző csoportba sorolt – melyek mindegyikére elkészített egy-egy eszenciát. Ezek előállításához virágokat, növényi részeket és forrásvizet használt fel.Így születtek az eredeti Bach®-virágeszenciák, melyek támogatást nyújthatnak azokban az érzelmi kihívásokban, amikkel a mindennapi élet során találkozunk. Az Originál Bach®-virágeszenciák népszerűsége 1930 óta töretlen, ma már több millió ember használja szerte a világon Bach doktor cseppjeit.

Az Originál Bach®-virágok

Dr. Edward Bach korának elismert kutatóorvosa, bakteriológusa 38 alapvető negatív lelki állapotot határozott meg és elkészítette a hozzájuk kapcsolódó virágeszenciákat virágokból vagy növényi részekből. Londoni praxisát feladva vidékre költözött Sotwellbe, egy Mount Vernon nevű falusi házba, ahol folytatta kutatásait asszisztensével Norah Weeksszel. Ma ez a ház ad otthont a The Bach Centrenek. Mind a mai napig itt készülnek az anyatinktúrák – ami az első lépés az eszenciák elkészítésében –, dr. Edward Bach utasításai alapján. A legtöbb virág és növény az eredeti gyűjtőhelyéről, a The Bach Centre kertjéből származik, ahol azokat dr. Bach az 1930-as években megtalálta.Az Originál Bach®-virágeszenciák és készletekA 38 féle Originál Bach®-virágeszencia 10 és 20 ml-es kiszerelésű készletben, egyesével pedig 20 ml-es üvegekben kapható.A dobozok a 38 Originál Bach®-virágeszenciát és 2 üveg Originál RESCUE® cseppet tartalmaznak. A 10 ml-es szett speciális belső kiképzése lehetővé teszi, hogy 20 ml-es eszenciákat tegyen a helyükre. A 20 ml-es szett tartalmaz még 2 db üres keverék üveget is. A belső borításon található eszencianevek feliratai egyszerűvé teszik a szükséges szer megtalálását. Ezek a készletek professzionális felhasználásra is alkalmasak, valamint kitűnő ajándékok lehetnek Bach®-virág szakértőknek és a hétköznapjaikban az eszenciákat rendszeresen használók számára is.Keresse az eredetiséget igazoló logót!

Bach-virágterápia választó

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés