Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Menü

Bio őrölt ganoderma 20 g

Ár:
4.990 Ft
Immunrendszer, emésztés, idegrendszer támogató természetes összetevőkkel a kiegyensúlyozott táplálkozás szerves része lehet!
Egységár: 249,50 Ft/g
Cikkszám: 5999886653118
Gyártó: Gyöngyösi és Társai Kft.
Menny.:g

Leírás és Paraméterek

TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK, TERMÉSZETES FORMÁBAN!

Összetevők: Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó ganoderma őrlemény

Nettó tömeg: 10 g

Tápérték 100 g termékben:

Energia 361 KJ, 86 Kcal; Zsír 2,1g (amelyből telített zsírsavak 0,6 g); Szénhidrát 3,1g (amelyből cukrok 2,2g); Fehérje 13,6 g; Só < 0,1 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

A Ganoderma lucidum (Reishi) :

  • segíthet az immunrendszer működésének támogatásában. 2-6 g friss gomba/napi adag  (2-6 g friss gomba, 0,36-1 g szárított gombának felel meg.)

Fogyasztása:

  • Napi egy-két kávéskanál őrleményt elkeverünk kevés folyadékba, vízbe, teába, kávéba, zöldség, vagy gyümölcslébe. A forró folyadék fokozza a gomba hasznosulását!
  • Forrázatot készítünk: egy mokkáskanál gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, kihűlés után fogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal, citromlével, vagy felönthetjük gyümölcslével.
  • Tea főzet is készíthető belőle: teafilter papírba tesszük a kávéskanál ganoderma gomba őrleményt. Leforrázzuk 2dl forró vízzel, majd 5 percig állni hagyjuk. Miután kihűlt citrommal ízesítjük, mert a C vitamin fokozza a termék összetevőinek biohasznosulását! Influenzás időszakban a ganoderma mellé tehetünk friss gyömbért is a teánkba. Ha nincs otthon teafilter papír, tegyük az őrleményt a csészénkbe és úgy forrázzuk le. Az így elkészült teát leszűrjük (akit nem zavar nyugodtan igya meg az őrleményt a teával együtt).

Ajánljuk a magas C vitamin tartamú Flavon termékeket. 

Mikor nem javasolt a Bio Ganoderma őrlemény használata? 

  • terhesség idején,
  • hároméves kor alatt,
  • szoptatás idején nem javasolt a használata.

Figyelmeztetés: gombára, gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

A gomba por nem gyógyszer, használata nem helyettesíti az orvosi terápiát, csak kiegészítheti azt.  Jelen élelmiszer fogyasztása nem helyettesíti az egészségtudatos táplálkozást és az egészséges életmódot, sem az orvosa által előírt gyógyszeres és egyéb kezelési módokat! Kérdéseivel forduljon orvosához!

Célcsoport Uniszex
Csomagolás Üveg
Egységár: 279Ft/g
Formula Por
Funkció Immunerősítés
Kiszerelés (db) 1 db
Kiszerelés (g) 10 g

Biogomba

A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy 

​„hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív,  normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba/gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie.

Az eddigi nagyszámú tudományos eredmény, tapasztalat alapján a vörös Ganoderma lucidum gyógygomba mint bioregulátor dolgozik a testben. „Harmonizáló” képessége révén fenntartja a testi egyensúlyt, segítheti, javíthatja az általános jó közérzetet, fokozhatja a vitalitást, támogathatja az immunrendszert, az agyi és egyéb élettani funkciókat. A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív, normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba / gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie. A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy „hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A gyógygombák – így a Ganoderma lucidum – bio-termelésének előnyei:

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű/terhelésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből/talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei, valamint a súlyosan egészségkárosító szintetikus eredetű toxikus vegyületek (pl. peszticidek) és metabolitjaik, továbbá a toxikus nehézfémek (pl. higany, kadmium, ólom) akadálytalanul bejutnak a gomba micéliumába. Ilyen jellegű hatások nem vagy csak minimális mértékben fordulnak elő ellenőrzött bio-termelési körülmények között.

A gombák bio-termelésének – amennyire lehet – a föld fölött is környezetszennyezéstől, környezetterheléstől mentes földrajzi körülmények között, tiszta, természetes feltételek mellett kell történnie. A gombák ugyanis a levegőből is képesek táp- vagy éppen toxikus anyagokat felvenni!

A bio-termelés előnye, hogy akkor nemcsak gombatest, hanem a micélium is eredményesen felhasználható funkcionális termékek (szárítmányok, extraktok, porok) előállításához. A micélium legalább olyan pozitív élettani hatású összetevőkben, mint a gombatest!

A gomba és a belőle készült termékek beltartalmi jellemzőit, értékeit a termelési körülmények, mindenek előtt a táp(termő)talaj határozzák meg. Bizonyított, hogy a bio-körülmények között termelt gyógygombák molekuláris jellemzői, az élettani hatásokért felelős összetevők aránya/mennyisége kedvezőbb, mint a hagyományos termelésűeké. A bio-termelés jobban biztosítja a természetes körülmények közötti maximális beltartalmat.

A táptalaj összetétele jobban, célszerűbben szabályozható a bio-termelés körülményei között, azaz ennek standardizálásával stabilizálni lehet a gomba és a belőle készült termékek beltartalmát, minőségét. Például, gluténmentes táptalajon valóban gluténmentes termék állítható elő.

A bio-termelés körülményei között a táptalajhoz adott természetes eredetű, ellenőrzött növényi anyagokkal fokozni lehet a gomba pozitív élettani hatású összetevőinek a mennyiségét. Például a gyümölcs, zöldség adalékokkal, melyek hatóanyagaiból a micélium képes felvenni és ezek be is épülnek a gombatestbe, fokozni lehet a termék antioxidáns aktivitását. A gyógynövény eredetű őrlemények (pl. Rhizoma zingiberis, Rhizoma dioscoreae, stb.) például növelni tudják a Ganoderma lucidum bizonyos béta-glükán típusú poliszacharidjainak, illetve triterpénjeinek mennyiségét, azaz a gombatermékek immuntámogató hatását.

A bio-termelés kiküszöböli a nem bio körülmények között előforduló keresztszennyeződéseket, növényi kölcsönhatásokat és ezzel jobb minőségű, nagyobb hozamú termelés képes biztosítani.

Prof. Dr. Dinya Zoltán

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés