TOP termékek

Hírek

2022.03.24 20:51

Az elismert kutató professzor Dr. Shibnath Ghosal és csapata az ajurvédikus orvoslásban régóta használt, indiai ginzenként is emlegetett ashwagandhának egy olyan kivonatát fejlesztette ki, amely a növényben lévő oligoszaharidokat is tartalmazza az ún. withanolidokon túl.

Mindezt kizárólag tiszta víz segítségével érik el, és a növény gyökerén túl a leveleit is kivonatolják a komplexitás érdekében. Hatásosságát klinikai kutatások sora bizonyítja. Ezt a Sensoril® elnevezésű, szabadalmakkal védett kivonatot használjuk termékünkben.

Szavazás

Bio őrölt gyapjas tintagomba 30g

Bio őrölt gyapjas tintagomba 30g
Bio őrölt gyapjas tintagomba 30g

A cukorbetegek diétájának szerves része lehet!

Bővebben
Gyártó :
GyöngyösiésTársaiKft.
Gyártói Cikkszám :
BG_5999886653262
Funkció :
Emésztés segítése
További adatok
Beszerzés alatt
3 600 Ft
Egységár: 120 Ft/g
Nem vásárolható!
A vásárlás után járó pontok: 72 Ft
Részletek

 

ŐRLEMÉNYEINK A GOMBA TERMŐTESTÉT ÉS SPÓRÁJÁT EGYARÁNT TARTALMAZZÁK!

TERMÉSZETES ÖSSZETEVŐK, TERMÉSZETES FORMÁBAN!

 

Összetevők: ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó gyapjas tintagomba őrlemény

Csomagolás: őrlemény üveg tégelyben.

Származás: Magyarországon termesztett és szárított gombaőrlemény.

Ajánlott fogyasztása: naponta 2-szer 1 mokkáskanál (2 g) ételhez, italhoz keverve.

Minőségét megőrzi: a csomagoláson feltüntetett időpontig.

A Gyapjas tintagomba természetes élőhelyei a rétek, de kertekben is találkozhatunk vele. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás alakja jól megkülönbözteti más gombáktól. A gyapjas tintagomba beérését követően tintaszerűen, fekete színnel szétfolyik. Erre utal a gomba neve.

Milyen összetevőkből áll a gyapjas tintagomba őrlemény?

Tápérték 100 g termékben: Energia 582 KJ, 137 Kcal; Zsír 0,8g (amelyből telített zsírsavak 0,2 g); Szénhidrát 12,2g (amelyből cukrok 1,2g); Fehérje 20,3 g; Só  0,2 g. A tápértéktáblázatban feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, ingadozásuk előfordulhat.

A gyapjas tintagombában számos ásványi anyag és nyomelem található, mint például kálium, nátrium, magnézium, vas, kalcium, mangán, cink és réz. Vitaminok közül a C-vitamin, a B1- és B2-vitamin és a niacin van benne nagyobb mennyiségben.

 

Hogyan érdemes fogyasztani?

  • Forrázatot készítünk: fél mokkáskanálnyi gombaport kávés csészébe rakunk, majd a forralóban felforralt vízzel (kb. 0,5-1 dl) leforrázzuk, állni hagyjuk, amikor lehűl, elfogyasztjuk. Ízlés szerint ízesíthetjük fahéjjal.
  • Készíthetünk belőle teafőzetet is. Hatását fokozhatjuk zöld tea és fahéj hozzáadásával.

Fogyasztása étkezések után javasolt.

Cukorbetegségre szedett gyógyszer vagy inzulin használata esetén várjunk fél órát a gombapor elfogyasztásával. 

Mennyit fogyasszunk a gyapjas tintagomba őrleményből?

  • Kevésbé súlyos esetben naponta egyszer fogyasztjuk fél mokkáskanállal!
  • Súlyosabb esetekben fő étkezések után, de naponta legalább kétszer fogyasztjuk és napi 2x 1 mokkáskanálnyi adagban!

Hogyan érdemes a gyapjas tintagombát fogyasztani?

Az előbbiekben említett hatásai csak úgy érvényesülnek, ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gombát. Erre a célra napi 100-200 g friss gomba, vagy 1-2 g szárított, porított gomba fogyasztása szükséges.

A porított gombát joghurtba, ételbe, folyadékba keverve fogyaszthatjuk.

A friss gombát gyorsan megpárolva napi adagokra osztva gyors fagyaszthatjuk is. Előfőzés után konzerválhatjuk is.

Ezt a gyógygombát őrlemény formájában is fogyaszthatjuk a szükséges napi mennyiségekben.

FIGYELMEZTETÉS!

 Gombára és gombaspórára allergiásoknak a fogyasztása nem javasolt!

 A különböző gyógygombák élelmiszerek, melyek önállóan nem alkalmasak betegségek gyógyítására, de adott problémák esetén kiegészíthetik az orvosi terápiát, és hozzásegíthetnek bennünket egy egészségesebb élethez!

 

Adatok
Kiszerelés
30g
Formula
Por
Csomagolás
Üveg
Tömeg
30 g/db
Biogomba

A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy 

​„hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív,  normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba/gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie.

Az eddigi nagyszámú tudományos eredmény, tapasztalat alapján a vörös Ganoderma lucidum gyógygomba mint bioregulátor dolgozik a testben. „Harmonizáló” képessége révén fenntartja a testi egyensúlyt, segítheti, javíthatja az általános jó közérzetet, fokozhatja a vitalitást, támogathatja az immunrendszert, az agyi és egyéb élettani funkciókat. A Ganoderma lucidum adaptogén, az egész testre hat – előnyös, kumulatív, normalizált élettani hatásainak azonban alapvető feltétele a megbízható, standardizált minőségű gomba / gombatermék, ami csak bio körülmények között, organikus termeléssel biztosítható. Ennek megfelelően a minőségi termelésnek bio-akkreditációval kell rendelkeznie. A gyógygombák, illetve a belőlük előállított termékek kapcsán az első kérdésnek mindig annak kell lenni, hogy „hol, milyen körülmények között termett a gomba?”

A gyógygombák – így a Ganoderma lucidum – bio-termelésének előnyei:

A gombákat a lehető legtisztább, a legkisebb környezeti szennyezésű/terhelésű körülmények között kell termelni. A gombák ugyanis kiterjedt micélium-hálózatuk révén a növekedés helyén lévő termőközegből/talajból és vízből szivacsszerűen nagyon könnyen felvesznek mindent, amit ott „találnak”. Éppen ezért az emberi egészségre ártalmas természetes eredetű anyagok és azok bomlástermékei,

Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Hasonló termékek