- gluténmentes
- gabonamentes
- hozzáadott cukormentes
- tejmentes
- szójamentes
- élesztőmentes
- adalékmentes
- tartósításmentes
Foszfátmentes, természetes borkősavat tartalmazó sütőpor, tápióka keményítővel készítve. Egy csomag átlag 15-20 sütésre elegendő mennyiség, ezért gazdaságos a felhasználása. Jól helyettesíti a hagyományos sütőport a sütések során.
A természetes borkősavat tartalmazó sütőpor nem tartalmaz foszfátokat, amelyek a szervezetünkre kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak (pl. kivonják a vitaminokat, ásványi anyagokat) és kukoricakeményítőt sem használtunk. Kiadósabb a felhasználása, kevesebb is elegendő a megszokott sütőporhoz képest, hiszen csak annyi tápióka keményítőt adtunk hozzá, mely az aktív hatóanyagokat egyenletesen elegyíti.
A Paleolit Éléskamra sütőpor gondosan összeállított arányainak köszönhetően nincs szúrós szódabikarbóna íze, a vele készült sós vagy édes pékáruból nem érződik ki az íze.
Felhasználási javaslat: a csomagoláson lévő muffin a Csodacsokis bögrés sütiből készült a rajta lévő recept szerint kikeverve. További 2 g Éléskamra sütőpor adagolásával. 4 muffin formában adagold a masszát és süsd 180 fokon30percig. Tápióka keményítővel és természtes borkósavval készült sütőpor. Mely alkalmas mindenféle liszt térfogatának növelésére.
Javasolt mennyiség: 100 g paleo liszthez egy csapott mokkáskanál sütőpor adagolása (kb. 2-3 g).
A sütőport 1 evőkanál citromlével érdemes kipezsegtetni.
Összetevők: savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Átlagos tápérték 100g keverékben:
Energia kj: |
481 |
Energia kcal: |
117 |
Zsír: |
0g |
amelyből telített zsírsavak: |
0g |
Szénhidrát |
29 g
|
amelyből cukor |
0g |
Fehérje: |
0.1 g |
Só |
0g |
Rost |
0g |
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.