A jóízű, finom illatú fahéj kéreg Kínából és Ceylonból származik, ahol egy vadontermő trópusi fa héja adja magát a fűszert. A fahéjfa (Cinnamomum verum), népies nevén ceyloni fahéj vagy cinnamomi a babérfélék családjába tartozik. Jellemzően fűszeres illatú, édeskés, csípős ízű.
A fahéjat évezredek óta ismerjük. Az ókori görögök és Róma egyik kedvenc gyógyszere volt, mivel ismerték az emésztésre gyakorolt áldásos hatását. Bár a mai napig nem tudják a kutatók, hogy miért működik, de valószínűleg köze van ahhoz, hogy megemeli a gyomor hőmérsékletét. Bármi is az ok, a fahéj számos kellemetlenséget enyhít, ami az emésztési zavarok témakörébe tartozik.
A fahéj kéreg vizsgálatokkal is igazolt hatásai:
- A fahéj az egészséges életmód részeként hozzájárulhat a szervezet szénhidrát/cukor egyensúlyának fenntartásához.
- Hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához.
-
Régóta ismert, és finom ízének köszönhetően nagyon gyakran használt fűszernövény. Amellett, hogy ételeinket kiválóan ízesíthetjük vele, az egészségre is jó hatással van.
Ezek alapján elmondható, hogy elsősorban cukorbetegeknek ajánlott rendszeresen fogyasztani. Segítheti szabályozni a vércukor-szintet. Szakértők javaslata alapján legalább napi 1 grammot célszerű fogyasztani belőle.
Kapszulánként 375 mg hatóanyagot tartalmaz.
Felhasználási javaslat: napi 1 kapszula étkezés közben
Tárolási feltételek: 25° alatti, száraz, hűvös helyen, gyermekek elől gondosan elzárva, sugárzó hőtől és fénytől védve tartandó.
Figyelmeztetés:
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
A fenti termék étrend-kiegészítő, mely nem minősül gyógyszernek és nem alkalmas betegségek kezelésére.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Ne szedje a készítményt, ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!
OÉGYI bejegyzési szám: 9862/2011